Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

50 възпитаници на „Марконис“ днес се явиха на изпита на Университета Кеймбридж

Над 50 възпитаници на езиков център „Марконис“ в Ботевград днес се явиха на изпитите на Университета Кеймбридж. Броят им повече, тъй като предстоят няколко късни регистрации на ученици.

Екипът, който провежда изпита в „Марконис“ тази година е г-н Дейвид Дивайн и Мария Николова . Те са за първи път изпитващи, уточни Управителят, д-р Николай Николов. „Имахме късмета да обявим регистрацията на изпитите преди началото на пандемията. Това е десетата юбилейна изпитна сесия и предстои тържествено да връчим сертификатите. Вярвам това да се случи есента и се надявам всички мерки да отпаднат“, заяви д-р Николов. Той съобщи, че е направен  график, така че да няма струпване на хора. „За мен е много важно, че всяка година се провеждат изпити на Университета Кеймбридж, защото те са атестат за това, колко добре работим  – и колегите, и обучаваните. До момента през всичките 10 години, в които работим с изпитен център Аво, от регистрираните успешно издържали изпитите са над 600. Сега очакваме да станат 650. Особено ме радва факта, че през годините успяваме добре да предадем посланията от смисъла на тези изпити. Имаме регистрации на всички езикови нива и не е случайно, че имаме толкова много приети студенти в чуждестранни университети. Те използват именно тези документи,  на двата изпитни борда – Кеймбридж и на   Пиърсън“, каза още той.

Д-р Николов не пропусна да отбележи поредния успех на негов възпитаник, завършил миналата година обучението си в „Марконис“, който е достигнал най-високото ниво  C2.

Как оценява подготовката по английски език в условия на пандемия и какви резултати очаква от учениците на „Марконис“? На този въпрос отговори г-н Дейвид Дивайн. Той  заяви, че много училища успяха да се пренастроят и да предложат добри условия за подготовка на децата. По думите му цялата общност е един голям екип, заедно с родители, деца и учители, които обединиха усилията си, за да имат тези резултати. „Очевидно става въпрос за много усилена работа от страна на всички нас. Очакваме да имаме резултати, както всяка друга година“, заяви Дивайн. За подготовката в „Марконис“ той даде оценка за добра работа и упоритост, както и много добра подготовка на децата.

Управителят на „Марконис“ добави, че по повод подготовката е направил една съпоставка между резултатите и академичната подготовка преди обявяване на пандемията и след това. „За моя радост всичко е наред , няма спад в подготовката. Смятам, че сме успели, както и в държавните училища, както и в другите частни училища, да се справим със ситуацията и да дадем едни добри резултати. Най-големите ми притеснения като управител и собственик на езиковия център, при обявяване на пандемията, е  доколко успеваемостта ще се повлияе от такъв формат на работа. Това стана възможно с много усилия, както от страна на колегите, така и на децата и родителите, особено на по-малките дечица – в предучилищна възраст и в началните класове. Считам, че бяха поставени на изпитание всички сектори и вярвам, че   с общи усилия ще можем да се справим със ситуацията и се надявам резултатите наистина да са добри. Имам лични наблюдения по отношение на успеваемостта на обучаваните. Очаквам колегите в Англия да поставят адекватни, много добри оценки, базирайки се на представянето на обучаваните на устния изпит на Пиърсън“, каза д-р Николов. Той изрази огромна благодарност на целия екип на „Марконис“ за отдадеността, топлината и любовта към учениците. Д-р Николов изрази благодарност и към родителите и децата, които в условия на пандемия бяха упорити изпитите да се случат. Той изрази надежда, че всички заедно и занапред ще се справят успешно с всички  изпити.

Слава Василева, мениджър „Ключови клиенти“ в АВО изпитен център, заяви, че изпити се правят в 30 града на страната и учениците на „Марконис“ винаги показват едни от най-високите резултати, дори и за най-високото ниво С2. Да припомним, че по този повод от Университета Кеймбридж бяха изпратили благодарствено писмо за високото ниво на представяне на учениците на „Марконис“. Управителят Николов добави, че в юнската сесия записалите се ученици от цяла България имат най-голямо представителство на „Марконис“. „Независимо от спада във всяка сфера, в „Марконис“ , както всяка година имаме много регистрирани , децата са много амбицирани и родителите съответно, защото държат децата им да се явяват на изпитите на двата изпитни борда“, каза в заключение Слава Василева.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *