Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Спипаха Кокала да шофира с 1.7 промила

а 25 юни 2020 г. около 02.20 часа в град Етрополе, Софийска област, на булевард „Руски“ е бил спрян от служители на Районно управление на МВР Етрополе лек автомобил , марка „Мазда“ модел „ЦХ5“ с водач Е.В. на 58 години, съобщава Районна прокуратура Етрополе.

От районната прокуратура изписват само инициалите на водача, но по информация на Gong.bg става дума за Емил Велев-Кокала. 

При проверката с техническо средство – Дрегер е констатирано наличие на алкохол 1.7 на хиляда.

На същата дата е започнало бързо производство срещу водача за престъпление по чл.343 б ал.1 от НК. На същия е предявено обвинение с постановление на РП Етрополе от 25.06.20г. Взета му е мярка за неотклонение „Подписка“.

Наблюдаващият прокурор е предприел мерки за своевременно и законосъобразно провеждане на разследването, както и за събиране на доказателства, установяващи правото на собственост на превозното средство, с цел обезпечаване за отнемането му в полза на държавата, тъй като същото е послужило за извършване на престъплението, за което ще бъде сезиран Районен съд Етрополе. Моторното превозно средство е приобщено като веществено доказателство по делото.

Източник: Gong.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *