Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Езиков център „Марконис“ връчи сертификати на най-малките си възпитаници

Езиков център „Марконис“ постави края на учебната година за най-малките ученици тази вечер. Тържеството се проведе в градината на езиковия център от 18:00ч. Тази година завършването не може да бъде отбелязано тържествено поради създалата се ситуация с пандемията и спазването на строгите противоепидемични мерки.

„Решихме въпреки ситуацията, тъй като имаме такъв прекрасен двор да направим едно тържествено завършване за най-малките ни ученици. Всяка година връчването на сертификати е в НЧ „христо Ботев 1884″ , но този път нямаме тази възможност поради ситуацията“, каза управителят на езиковия център д-р Николай Николов.

„Годината беше тежка за всички. Въпреки това, обаче, колегите бяха страхотен екип и успяха да преподадат материала. Нещо много важно – правейки съпоставка между резултатите през периода преди пандемията и по време на нея, когато работехме онлайн установихме, че няма голяма разлика в нивото. Резултатите на представянето на учениците са съизмерими. Това не касае толкова много малките дечица, колкото обучаващите се в по-високите нива, защото там има писане, четене, говорене и слушане. Наблюдавах добро ниво и по време на изпитната сесия на „Pearson“, тъй като съм акредитиран изпитващ. Аз и колегите наблюдавахме добро ниво и по време на изпитите „Pearson“ и „Cambridge“ „, сподели д-р Николов.

Г-жа Полина Гайдарска благодари на своите възпитаници за прецизността и старанието по време на обучението. „Смятам, че със знанията, които децата показаха могат да продължат към по-горните нива без проблем. С децата от групата B Junior успяхме да завършим английската азбука, макар и дистанционно и сега те разпознават някои лесни думички, назоваващи например животните, което е страхотно постижение. Мисля, че така преходът към следващото ниво A Junior ще бъде много плавен и децата ще се справят чудесно!, каза тя.

„Преди години бях много скептичен за обучението в толкова ниски детски нива и смятах, че е редно да се започва обучение по английски едва когато има писане, т.е. не по-рано от II или III клас. Обаче преди доста години една група от майки настояха да направим група за малки дечица. Аз проучих какви системи има на езиковия пазар и избрахме една много добра система на Walt Disney. Първата година, която завърши прекрасно беше показателна за това колко важно е да се започне обучението от ранна възраст. Истинската хубава новина дойде, когато децата започнаха да пишат и направихме сравнение между тези ученици и тези, които не бяха учили предварително. Разликата беше огромна! Тогава аз бях много млад и не толкова опитен, за да разбера каква е ситуацията. Смятах, че става дума само за бизнес, но това не е така. Затова благодаря на родителите за подкрепата!“, каза д-р Николов.

Децата получиха своите сертификати, както и подарък – специално брандирана чаша на Езиков център „Марконис“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *