Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

РОКАДИ В КАБИНЕТА: Сменят петима министри

Петима министри ще бъдат сменени! Кирил Ананиев е предложен за поста на финансовия министър Владислав Горанов. За министър на здравеопазването е номиниран шефът на Александровска болница проф. Костадин Ангелов. За вътрешното министерство предложението е да го поеме настоящият директор на ГД „Национална полиция“ главен комисар Христо Терзийски, а вицепремиерът Марияна Николова да поема Министерството на туризма. Емил Караниколов пък да бъде заменен в Министерството на икономиката от заместника си Лъчезар Борисов.  

Предложенията бяха обявени от премиера Бойко Борисов след коалиционен съвет. 

„В началото на следващата седмица ще бъдат обявени нови социално-икономически мерки. Ще продължим работата си с приоритизиране на определени цели, свързани с демографията, възрастните хора, българите в чужбина”, обяви вицепремиерът Красимир Каракачанов.

До кадровите промени се стигна след избухването на протестите. Миналата седмица Борисов поиска оставките на Владислав Горанов, Младен Маринов и Емил Караниколов.

Рокадите в кабинета бяха обсъдени и вчера от премиера Бойко Борисов, вицепремиера и председател на ВМРО Красимир Каракачанов и лидера на НФСБ и заместник-председател на Народното събрание Валери Симеонов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *