Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Загуба за ФК „Козаро“ във втория мач от „Витоша къп“ 2020

Във втория си двубой от груповата фаза на „Витоша къп“ 2020, тимът на ФК „Козаро“ инкасира поражение с 1:3 от отбора на „Армейци“ (Кюстендил). Срещата бе изключително динамична и оспорвана и въпреки че загуби, ботевградският тим демонстрира добра игра, но малшанс го лиши от това да изкопчи нещо от мача.

Двубоят започна на високи обороти и още във 2-ата минута чудесна изява на Любомир Любомиров запази вратата на ФК „Козаро“ суха, след като противников играч се озова лице в лице с него. Символичните домакини продължиха да натискат, но в последствие ботевградчани си стъпиха на краката и започнаха да действат много по-уверено и успешно. До края на полувремето „козлите“ на няколко пъти застрашиха сериозно вратата на съперника, но без успех. Именно при нулево равенство двете страни се оттеглиха на почивката.

След подновяването на играта надлъгването продължи с пълна пара. Двата тима впрегнаха сили в здрава битка на терена, а в 66-ата минута падна и първото попадение в срещата. Тогава тимът на „Армейци“ (Кюстендил) успя да разпечата вратата на съперника и поведе с 1:0. В 75-ата минута кошмарът за „оранжевите“ се повтори и след липсва на концентрация в отбрана, символичните домакини удвоиха аванса си – 2:0. Само 2 минути по-късно амбицията на ФК „Козаро“ излезе на слънце и ботевградчани върнаха интригата, след като намалиха пасива си на 2:1. Чудесна атака бе започната от капитана Радослав Зарев и продължена по крилото за новото попълнение Светослав Косаков. Именно младият талант подаде прострелно за Валери Захариев, който нямаше как да сбърка и върна тима си в мача. Въпреки усилията на „козлите“, за съжаление в 86-ата минута амбицията им бе попарена с пореден нелеп гол, който съкруши желанието им да изкопчат нещо от мача. При опита си да изчисти топката, защитникът Димитър Георгиев я изпрати право в главата на вратаря Любомиров, а в последствие кълбото влезе в мрежата за 3:1. Именно с това изпълнение бе сложена и точката на спора.

В последния си мач от групата, отборът на ФК „Козаро“ ще срещне ФК „Градешница“ в битка за второто място на 8 август.