Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

ФК „Козаро“ вече и при подрастващите, стартира проект за изграждането на футболна школа

ФК „Козаро“ вече и при подрастващите, стартира проект за изграждането на футболна школа

ФК „Козаро“ започва да развива футболни таланти и при подрастващите. Тази ексклузивна новина бе потвърдена лично от президента на клуба Константин Лазаров. Дейността на футболната школа започва с пълна пара на 31 август (понеделник), а първото събиране на децата ще се състои на обновеното игрище с изкуствено покритие до хотел „Балкан“. Началният час на мероприятието е от 16:30 ч. до 18:00 ч.. Тренировките ще се провеждат 3 пъти седмично с продължителност 90 минути, като за по-запалените ще има опция – индивидуални занимания за допълнително усъвършенстване на уменията. В началото тренировъчния процес ще бъде на обновеното изкуствено игрище до хотел „Балкан“, като усилено се работи и в последствие школата да има  свой собствен футболен дом.  Месечната такса ще бъде в размера на 25 лева, а за тези, които искат да заплатят за два месеца наведнъж, ще има промоция от крайна цена 50 лева + подарък тренировъчен екип. Спортният подбор ще бъде съсредоточен върху работата с момчета и подчертаваме момичета от 7 до 11-годишна възраст (набор 2009-2013). Разбира се всички останали деца, които не попадат в тази възраст, но въпреки това желаят да практикуват футбол под наблюдението на едни от най-добрите специалисти в България, са добре дошли!

 Идеята за футболна школа се ражда още преди година, малко след създаването на ФК „Козаро“, споделя бизнесменът Константин Лазаров. Школата ще бъде оглавена от Любомир Божанков, който е доказан и сертифициран специалист в областта с УЕФА А и Б лиценз. Като футболист Божанков има над 200 професионални мача в елитния футбол. Роденият в София специалист има над 10-годишен стаж в работата с подрастващите, като е бил част от едни от най-силните академии в страната – „Славия“ и „ДИТ“, а също така е и бивш национален селекционер за юноши до 16 години на България. Работата с бъдещите футболни таланти ще бъде подпомагана и от още един треньор. Неговото име е Райко Влъчков. Като футболист Влъчков е юноша на „Балкан“ и дълги години защитава „зеления“ екип. В кариерата си изкарва и период в Кипър. Райко Влъчков е дипломиран със специалност „Футбол“ към „Национална спортна академия“, а за последно работеше с подрастващите в школата на Ракитин“ (Трудовец).  Неговият баща – Стефан Влъчков е футболна легенда на „Балкан“ и дългогодишен треньор в школата на балканци, дал път  на футболисти като Пламен Илиев и разкрил основите на футбола на стотици деца от Ботевград. Като гостуващ треньор, с малките вратари ще работи Николай Чавдаров, който също е бивш професионален футболист и дългогодишен треньор в школата на „Славия“, както и на националните гарнитури на България. Към момента Чавдаров е треньор на вратарите на България U21. Със сигурност неговото просъствие ще бъде огромен плюс за развитието на младите вратари, а опитът му може да спомогне Ботевград да намери следващия Пламен Илиев на вратата.

 „Много е важно жителите на Ботевград да имат избор, това е една от главните цели на нашия проект. Всички ние знаем за убийствените традиции в баскетбола, където в момента БК „Балкан“ се намира на върха на баскетболната пирамида без никакви съмнения. Това естествено мотивира много повече деца, които също искат да покоряват върхове и да бъдат шампиони. Въпреки това, не всяко дете има данните да бъде баскетболист, затова ние предлагаме една друга визия, в която да развием децата. Ботевград има своите традиции и във футбола, а нашата идея е не просто да съществуваме. Искаме да бъдем част от българския елит и да мерим сили с най-добрите школи в България.“, сподели главният треньор на школата Любомир Божанков.

ФК „Козаро“ очаква с нетърпение своите бъдещи футболни звезди! Всеки, който обича играта с топка е добре дошъл, а ние от своя страна ще се погрижим да получите най-доброто и професионално отношение!

Телефон за връзка:

Любомир Божанков – главен ръководител на школата – 0888914203

Райко Влъчков – помощник треньор – 0897888273

Email: fckozaro@abv.bg