Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

ОДМВР с разкрити престъпления

Криминалисти от РУ-Ихтиман задържаха двама рецидивисти, извършили взломна кражба от склад.

Работата по случая започнала след като в полицията бил подаден сигнал, че от фирмен склад са откраднати строителни машини и инвентар. В хода на предприетите оперативно- издирвателни действия криминалистите от РУ-Ихтиман влезли в дирите на извършителите- двама криминално проявени и осъждани ихтиманци, на 22 и 27 години. Двамата били задържани за срок до 24 часа. Служителите на реда открили и част от инкриминираните вещи. След доклад на събраните доказателства в районната прокуратура, 22-годишният е привлечен в качеството на обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Задържани са петима нарушители на пътя.

РУ-Годеч: Около 19 часа на 6 октомври, в с. Каленовци, автопатрул спрял за проверка лек автомобил „Мазда“, управляван от жител на Ветрен. Водачът е изпробван за употреба на алкохол и задържан за срок до 24 часа, след като дрегерът отчел 2.87 промила в пробата му. Срещу нарушителя е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 343Б, ал.1 от НК.

Почерпен шофьор бе задържан от годечките полицаи и на следващия ден. Около 21 часа, в с. Ропот, униформените спрели и проверили лек автомобил „Рено Клио“, управляван от жител на Годеч. 37-годишният водач бил тестван с дрегер, който отчел 2.76 промила алкохол в издишания въздух. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа и срещу него е образувано бързо производство.

РУ-Костинброд: Около 9.15 часа на 7 октомври, на пътя от София за с. Голяновци, автопатрул предприел проверка на лек автомобил „Опел“, управляван от столичанин. 66-годишният водач е тестван с дрегер и задържан за срок до 24 часа, след като в пробата му били отчетени 1.37 промила алкохол. По-късно през деня в полицейския арест попаднал и втори шофьор в нетрезво състояние- на 59 години от Костинброд, засечен да управлява лек автомобил „Фолксваген Туран“ с 2.01 промила алкохол.

Срещу двамата нарушители са образувани бързи производства за извършено престъпление по чл. 343Б, ал.1 от НК.

РУ-Самоков: Около 15 часа на 7 октомври, в с. Радуил, автопатрул спрял и проверил мотоциклет без регистрационна табела, управляван от жител на селото. От извършените справки са установило, че моторното превозно средство не е регистрирано по законоустановения ред. 64-годишният водач е задържан за срок до 24 часа. Срещу него е образувано бързо производство за извършено престъпление  по чл. 345, ал.2 от НК.

Поредно количество алкохол с невалиден бандерол бе иззет от самоковските полицаи.

Около 14.30 часа вчера, в хода на полицейска операция по линия „акцизни стоки“, служители на РУ-Самоков инспектирали магазин за хранителни стоки в града. В обекта са установени десет стъклени бутилки с различни марки алкохол, облепени с български бандерол с изтекъл срок на валидност. Нередовните акцизни изделия са иззети по надлежния ред и по случая е регистрирана преписка за извършено административно нарушение по Закона за акцизите и данъчните складове.

Пътни инциденти:

Около 6.50 часа на 6 октомври в РУ-Костенец постъпил сигнал за пътнотранспортно произшествие в района на 52 км на автомагистрала „Тракия“ в посока Пловдив. На място е установено, че товарен автомобил „МАН“ с цистерна е застигнал е ударил в задната част товарен автомобил „Мерцедес“. Пострадали са двамата водачи, настанени за лечение без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

Съобщение:

Около 0.50 часа на 7 октомври в РУ-Сливница постъпил сигнал за горящ таксиметров автомобил, паркиран пред частен адрес в града. След потушаването на огъня е извършен оглед съвместно с експерт от РСПБЗН-Сливница. По случая е образувано досъдебно производство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *