Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Нов училищен автобус получи ТПГ“Стамен Панчев“ – Ботевград

Нов 32-местен училищен автобус получи ТПГ „Стамен Панчев“-гр.Ботевград безвъзмездно от Министерството на образованието и науката. Той е предаден за стопанисване на гимназията от вчера – 10 февруари, по мотивирано искане на директора на професионалната гимназия – Цонка Докова.

Автобусът ще се използва за превоз на ученици от населените места до училището и чрез него ще се реализира основната цел за равен достъп до образование на всички ученици.

Модерното возило е оборудвано с всички необходими средства за удобно, уютно и безопасно пътуване на учениците. Всеки учебен ден към ТПГ „Стамен Панчев“ и обратно към дома пътуват ученици от 8 до 12 клас, живеещи в различни общини.

Новата придобивка ще даде възможност на учебното заведение да реализира и други свои дейности, като изнесени уроци; посещения на исторически и природни забележителности, свързани с учебния материал; участие в различни извънкласни мероприятия и състезания.

Днес учениците и училищното ръководство имаха за първи път възможност да тестват новата придобивка, която е в перфектно състояние. Учители и ученици са безкрайно благодарни на министър Красимир Вълчев.