Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Откраднат автомобил бе открит след незабавни действия на полицейските служители. Полицията призовава гражданите да бъдат бдителни

Минути след 7 часа на 2 декември жител на Божурище сигнализирал в полицията, че автомобилът му е бил откраднат. Собственикът обяснил, че е оставил колата пред дома си с работещ двигател и с ключ в контакта, докато вземе децата си, за да ги закара на училище и детска градина. Излизайки повторно от къщата, забелязал липсата му. В резултат на незабавните оперативно-издирвателни действия, предприети от криминалисти от районните управление в Сливница и Костинброд и колегите им от ОДМВР-София, автомобилът „Шкода Октавия“ е намерен в Костинброд. На местопроизшествието е извършен оглед и по случая е образувано досъдебно производство.

Припомняме на шофьорите да не оставят автомобилите си с ключ в контакта и без надзор

Това е и нарушение на закона, но и предпоставка колата да стане обект на противозаконно отнемане

С настъпването на зимния сезон са налице предпоставки моторните превозни средства да станат лесно обект на кражба. Въпреки, че не се наблюдава зачестяване на противозаконно отнемане на МПС, от ГД ”Национална полиция” напомнят на водачите да не напускат автомобилите си незаключени с поставен ключ в контакта или с работещ двигател. Това е предпоставка колата да стане лесен обект на кражба.

Посегателствата на автомобили „на ключ“ най-често се случват в три основни ситуации:

– пред жилищата и офисите, когато водачите чистят колите си от сняг или се опитват да затоплят купето преди предстоящо пътуване;

– при изпращането на децата в училище или детската градина;

-при бързи покупки от павилиони и гишета по улиците.

Дори и за кратък период от време, автомобилите никога не бива да бъдат оставяни незаключени. Такова е и изискването на чл. 96 от ЗДвП.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *