Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Балкан загуби от Рилски спортист и допусна второ поражение в НБЛ

Балкан допусна второ поражение в Националната баскетболна лига. Отборът на Небойша Видич отстъпи като гост на лидера в първенството Рилски спортист с 85-73, след като изоставаше почти през целия мач. Ключова за загубата се оказа третата четвърт, в която домакините вкараха цели 30 точки и отдалечиха “зелените” на 16 точки. До края нашите не успяха да свалят по 10 точки разликата и загубиха. Загубата бе седма лично за наставника Видич в Самоков. До момента в класирането Балкан е с актив 4-2, а съперникът остава едноличен водач с 6 поредни успеха.

Следващата седмица в сряда Балкан приема у дома македонския ФМП в мач от Деласпорт Балканска лига. 

Преди двубоя Балкан се раздели с турското крило Алихан Демир.

Срещата започна оспорвано с високо темпо и няколко обрата в първите минути. Постепенно Рилски се възползва от наши грешки и успя да поведе на няколко пъти с 5 точки в първия период, който приключи при 22-17. Златин Георгиев се включи силно за домакините с 9 точки, а за Балкан Трейвин Тибодо вършеше перфектна работа под коша. Втората част започна със серия 5-0, дело на Уошингтън, след която нашите успяха да изравнят в резултата за минута и половина. Новото попълнение на Рилски Бенсън натрупа за щастие три лични нарушение още в началото на втората част. 4 минути преди края на втората нашите обърнаха за първи път отначалото след тройка на  Крис при 30-31, но Брендън Браун веднага върна предимството на своите.След него и Хенсън бе точен от тройката, а самоковци поведоха на два пъти с по 5 до края на първото полувреме. Крис Минков обаче вкара важна тройка със сирената, за да намали отново на 2 точки изоставането на Балкан на почивката при 43-41.

Второто полувреме започна още по-добре за домакините, които наказваха всяка наша грешка в атака. Разликата скачаше непрекъснато, а нашите не успяваха да спрат нападението на противника. Така най-голямата разлика скочи до 16 в третия период, в който Рилски отбеляза цели 30 точки срещу 18 на “зелените”. Първите 2 минути на последната бяха силни за нашите, които свалиха на 10 пасива си без да допускат кош на съперника.  Балкан продължи със здрава защита, което позволи на Рилски да вкара само един кош от игра в първите 4 минути и половина, но разликата бе 1 (76-63). Хенсън вкара втората тройка за домакините в последната, а таблото светна +16 за тима на Хаджисотиров. 3:20 преди края Калил Дюкс свали на 11 при 79-68. В този момент Трейвин Тибодо извърши петото си лично нарушение.Докрая нашите не успяха да сторят нещо повече.

Рилецо вкара 22 точки от грешки на Балкан, докато нашите само 8. Домакините имаха и 46 точки в полето срещу 30 на Балкан. 

Калил Дюкс бе най-резултатен за Балкан с 20 точки, а дабъл-дабъл с 15 точки и 11 борби завърши Трейвин Тибодо.По 10 отбелязаха Митко Димитров и Девон Уошингтън, който овладя и 6 борби.

Брендън Браун бе над всички за успеха с 24 точки и 6 асистенции, а 16 имаше Алекс Симеонов. Трей Портър направи дабъл-дабъл с 16 борби и 11 точки. Златин Георгиев реализира 13.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА.

Източник: balkan-basket.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *