Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Издирват автора на въоръжен грабеж в Самоков

Минути след 11 часа вчера в РУ-Самоков постъпил сигнал от охранителна фирма за задействан паник бутон и извършен въоръжен грабеж в охраняван от тях хранителен магазин в града.

Незабавно към адреса са насочени полицейски служители и предприети заградителни мероприятия. От проведените оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия е установено, че около 11 часа в обекта е влязъл мъж с предпазна маска на лицето, който след направена поръчка е насочил газов пистолет към продавачката с искането да предаде оборота, а след неуспешен опит да отвори касовия шкаф е произвел няколко изстрела във въздуха и се е оттеглил в неизвестна посока, отнемайки найлоновата чанта с поръчаните от него стоки.

В хода на незабавните действия на криминалистите е установена самоличността на предполагаемия извършител на престъпното деяние. Към момента той се укрива от органите на реда и е обявен за общодържавно издирване.

Действията по разследването продължават под наблюдението на прокуратурата.

Във връзка с извършено тежко криминално престъпление на територията на град Самоков, ОДМВР-София издирва Венцислав Христов Павлов /40 г./ с постоянен адрес в Самоков.
Гражданите, които разполагат с информация за местонахождението на издирвания, могат да сигнализират на тел. 112, 02/873 99 45, 0722/66 131 или в най-близкото поделение на МВР.
Анонимността им е гарантирана!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *