Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Коледно тържество в ДГ“Детелина“- с.Скравена

Празнично настроение изпълни дестка градина „Детелина“ с.Скравена трази сутрин. Дядо Коледа и Снежанка бяха очаквани с нетърпение. Те бяха посрещнати с бурни възгласи и с песничката „Зън, зън, зън! Кой е вън?“.

С индивидуални изпълнения участваха децата от всички групи, включително и малчуганите от яслената група. В празничната програма първи се изявиха най-малките с танц „Влакче“.

С песни и стихотворения зарадваха своите връстници и гостите възпитаниците на детското заведение от подготвителна група, с учителки Диана Николова и Стела Стаменова.

В празничната програма участваха с възстановка на българския обичай по посрещане на коледарчетата, които бяха нагостени с кравайчета, пуканки и бонбони от момиченцата- „стопанките на дома“. Малките „снежинки“ пък изиграха танца „Тиха нощ, свята нощ“.

Накрая всички деца, заедно с Дядо Коледа и Снежанка изиграха българско хоро. И както повелява традията последва раздаване на подаръци. Белобрадият старец подари на всяко дете играчка и лакомства.

Заради противоепидемичните мерки родители не присъстваха на тържеството.

Специално за празничнотио тържество бе подреден битов кът с декор от коледно украсена камина.

Директорът на Детска градина „Детелина“Скравена – Нели Георгиева отправя сърдечна благодарност към Силвия Стоева, родител на възпитанци – близнчета от подготвителна група. Директорът отправя благодарности и към Кметство Скравена за осигурените лакомства за децата, към представителя на ОУ“Св.Св.Кирил и Методий“ Скравена – Цецка Ангелова за присъствието, на Народно читалище „19 февруари“ с участието на Иван Иванов – сектетар и на Цанка Йорданова (Главен библиотекар), които за поредна година се отзовават на поканата на детското заведение, да се включат в тържеството, посветено на Коледа и Нова година. Нели Георгирева пожелава весели празници на децата и техните родотели, както и на целия колектив на детската градина.

1 коментар на “Коледно тържество в ДГ“Детелина“- с.Скравена

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *