Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Цветен надпис „БОТЕВГРАД“ краси Градския парк

В навечерието на Коледните празници Община Ботевград и ОП „Туризъм“, със съдействието на ОП „БКС“, осъществиха проект за поставяне на цветен надпис с името на Ботевград в Градския парк.

Постаментът е с дължина 12 метра и се намира на ул. „Г. С. Раковски“, в непосредствена близост до входа на парка откъм бул. „България“. Мястото е съобразено с големия поток от пешеходци и автомобили, които ще могат да се заредят с усмивки и позитивно настроение, преминавайки покрай новата атракция.

Стоманената конструкция и буквите са изработени от висококачествени материали, издръжливи на променливи атмосферни условия.

Елементите са боядисани с висококачествена боя, съобразена с условията за външен монтаж, а във вътрешността им са поставени светещи диоди, благодарение на които надписът ще сияе и в тъмната част от денонощието.

Основните цветове в композицията са зелен, син, жълт и оранжев, като буквата „В“, намираща се в центъра на надписа, е оформена като червено сърце с два отвора, предназначени за снимки на малки и големи.

През пролетта пространството около надписа ще бъде допълнително облагородено и аранжирано с цветни композиции.

Инициативата за реализацията на проекта е на Общинско предприятие „Туризъм“, но осъществяването му нямаше да бъде възможно без благородния жест, който собственикът на фирма „МАУС – ПС“ – г-н Пламен Стойков, направи към Община Ботевград. Буквите бяха изработени в складовите бази на фирмата и монтирани от професионалния екип на г-н Пламен Стойков абсолютно безвъзмездно.

„МАУС-ПС“ ЕООД е основана през 1991г. От тогава фирмата бързо се разраства и развива и само 5 години по-късно, през 1996г., започва да осъществява операции и на международния пазар. „МАУС-ПС“ предлага широка гама продукти и услуги за външна и вътрешна реклама, визуална комуникация, светещи реклами, предпечатна подготовка, печатни продукти, специфични и нестандартни рекламни проекти и решения. Производствените мощности и складове на фирмата са разположени в: един завод в София, един завод в Ботевград и производствена база в гр. Варна.

Община Ботевград и ОП „Туризъм“ изказват дълбока благодарност към целия екип на фирма „МАУС – ПС“!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *