Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Балкан спечели трета победа над Левски

Балкан спечели трета победа над най-големия си съперник Левски този сезон. Тимът на Небойша Видич удари своя съперник у дома с 80-69 след оспорван мач белязан от много обрати. “Зелените” обаче изиграха много силно второ полувреме, в което се откъснаха на няколко пъти с 9 точки и не позволиха на съперника да свали под 6 точки в последната част. Това бе шести успех за Балкан в НБЛ, който има и 3 загуби. “Сините” са със 7-3.

В следващия кръг на 30 декември Балкан отново е домакин като приема Ямбол.

Срещата започна изключително оспорвано в първата част като дълго време никой не успяваше да се откъсне с повече от 3 точки напред. Венци Петков играеше силно за гостите, но Балкан вкара четири тройки в периода и успя да излезе за първи път с 4 точки напред след първия период, който завърши при 20-16. Балкан започна с 4-2 втория период като задържа Левски без кош близо 3 минути. Точният мерник от тройката на Венци Петков и Илай Лонг обаче доведоха мача до равенство при 24-24, точно 5:40 след началото на периода. Николай Грозев се включи силно от пейката за Балкан, а Небойша Видич даде шанс и на Пищиков. Играта продължи да върви трудно и за двата тима с доста грешки. Левски поведе за кратко в частта, но Балкан успя да върне бързо предимството си с тройка на Дерик Маркс и кош на Митко Димитров за 31-28.  36 секунди преди края на полувемето Балкан направи най-голямата разлика в мача до момента от 5 точки при 36-31 след добро взаимодействие между Митко Димитров и Калил Дюкс. Нашите имаха последно нападение при 5 секунди след таймаут, но не успяха да реализират и двата тима излязоха в почивка при резултат 36-31. 

В началото на второто полувреме разликата стигна 8 точки при 42-34. Левски отвърна с добра серия 10-4, за да свали на 2, но тройка на Уошингтън качи отново на 5 при 49-44 в средата на частта. За по-малко от минута две поредни тройки на Венци Петков върнаха топката в ръцете на гостите от София, а таблото светна отново с аванс в “синьо” при 49-50. Последва таймаут, а след него мощна забивка на Уошингтън върна предимството на Балкан. “Зелените” направиха ударна серия 10-0 в края на третия период с красива игра и доста бързи атаки, за да поведе с 57-50. Уошингтън бе в силна серия и наниза важна тройка в края на периода за 62-55. Венци Петков обаче даде заявка, че няма да спре да бележи и след тройка със сирената за край на периода намали изоставането на своите отново на 7 при 62-55. Това бе и 19-тата точка на гарда на Левски, от които 5 тройки. Това бе и най-резултатната част в мача, в която двата тима вкараха 50 точки. 

4 минути след началото на последната Балкан отново стигна до най-големия аванс от 9 при 66-57. На два пъти Левски намаляваше на 6 точки, а ключова тройка на Крис малко повече от 2 минути  преди края направи разликата +9 за Балкан. Грешка на домакините обаче отново върна съперника, който свали отново на 6. Дерик Маркс вкара нова тройка за 76-67 1:27 преди края и това сложи точка на двубоя като до края столичани не успяха да намалят. Дерик Маркс бе най-резултатен за Балкан с 16 точки. Дивон Уошингтън вкара 15.  Митко Димитров имаше 14, а 12 и 7 асистенции Калил Дюкс.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *