Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Балкан победи Спартак след труден край в Плевен

Балкан спечели четвърта поредна победа в НБЛ. Тимът на Небойша Видич надигра като гост Спартак Плевен със 71-83 след много оспорван мач. „Зелените“ водеха с 19 точки в мач и въпреки че домакините свалиха на 6 две минути преди края, нашите удъжаха успеха.  Така ботевградчани излизат на трета позиция с актив 8-3, след като днес Левски загуби от Рилски спортист. Така столичани са с актив 7-4, а самоковци едноличен лидер.

В днешния мач ботевградчании бяха без двама от основните си играчи Калил Дюкс и Трейвин Тибодо, които са със здравословен проблеми.

Следващата седмица предстоят три домакинства на Балкан. На 10 януари срещу Берое, а на 12-ти и 14-ти срещу Макаби Хайфа.

Срещата започна добре за Балкан със серия 6-0. Спартак нямаше кош в първите 4 минути на двубоя, които бяха доста интензивни и за двата тима с бързи атаки. Добрата серия продължи и нашите увеличиха аванса си на 9 още в средата на периода при 13-2. Балкан стреляше с много добра успеваемост, а домакините бяха 0/5 от тройката за това време. В ответната минута Спартак отвърна със серия 7-2, за да свали на 6 точки изоставане, но до края на периода Балкан се мобилизира и поведе с 12 точки, което бе и най-голямата разлика при 11-23.

В средата на втората част Балкан поведе с 19 точки при 15-34. Именно тогава Спартак отбеляза първата си тройка от 10 опита досега, която вдигна на крака публиката в “Балканстрой”. Тя даде и началото на отличен подем за домакините и серия от 11-0, с която те свалиха на 8 пасив на два пъти. Тройка на Станимир Маринов в последните секунди на втората част обаче даде аванс от 11 на Балкан на почивката при 30-41.

Третата част бе доста напрегната с фаулове и технически за двата отбора. Балкан запази двуцифрено предимство като разликата варираше от 17-13 точки. Дерик Маркс и Крис Минков натрупаха по 4 фаула в периода, което още повече затрудни ситуацията в скъсения състав на Балкан за мача. Домакините овладяха доста борби в нападение и 1:50 преди  края на третата отново се доближиха на 10 при 47-57 , за да върнат интригата в мача. 

Последният период започна при 13 преднина за Балкан и резултат 50-63. 

Точната стрелба на Станимир Маринов даде ново предимство от 16 в началото на послдната, за да внесе за кратко спокойствие в лагера на Небойша Видич. Домакините обаче нямаха намерение да се предават и възползвайки се от наши грешки по най-добрия начин, намалиха на няколко пъти разликата до 10. Балкан направи куп пропуски и така 2 минути преди края тя падна на 6 точки при 67-73. Героят за Балкан в мача Станимир вкара два пъти поред в този момент, за да качи отново на 10 1:28 преди края (67-77). Докрая Балкан удържа победата. 

Станимир Маринов и Димитър Димитров бяха най-резултатни за успеха с по 19 точки. Дерик Маркс реализира 18, а дабъл-дабъл от 14 точки и 10 борби имаше Дивон Уошингтън. 

Димитър Маринчешки бе най-резултатен за Спартак с 15 точки и 9 борби. 12 реализира Божидар Аврамов , а с 11 точки и 7 борби завърши Максим Корниенко. 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА.

Източник: balkan-basket.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *