Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

106 точки за Балкан и пета поредна победа в НБЛ

Балкан си върна за загубата от Берое в трети кръг на НБЛ. Тимът на Небойша Видич вкара за първи път над 100 точки този сезон надигра своя съперник у дома  със 106-78 ,за да спечели пета поредна победа в първенството. Ботевградчани водеха през целия мач. Беройци свалиха пасив от 23 през първото до 9 в третата част, но домакините от Ботевград изиграха много силна последна част, в която качиха над 30 преднина.

Балкан бе отново без Трейвин Тибодо, който е с вирус, а в игра се завърна Калил Дюкс. Извън състава за старозагорци беше Александър Янев. 

Балкан има още два мача тази седмица – в сряда и петък срещу израелския Макаби Хайфа. 

Преди началото на двубоя съдиите влязоха в залата с тениски с надпис DMS VLADIMIR 17 777 в подкрепа на бившия председател на съдийската колегия Владимир Цеков, който пострада тежко в катастрофа през 2019 година. 

Балкан започна уверено двубоя с отборна игра и добра защита и поведе с 14-2 в първите 4 минути и половина. “Зелените” реализираха повечето си атаки като за това време вкараха и три тройки, две от тях дело на Станимир Маринов. Калил Дюкс влезе в средата на периода и вкара също две за добрия процент на домакините за 20-6. Балкан продължи да контролира играта. Минута преди края на първия период в игра за домакините влезе и 15-годишният Александър Гавалюгов, който не се поколеба да се разпише също. Така за 10 минути Балкан имаше близо 30 точки, а частта завърши с 14 преднина (27-13). Нашите имаха само една грешка за 10 минути срещу 5 на Берое и 6 тройки срещу 1. Втората част вървеше по план за Балкан като нашите с лекота поведоха с над 20 точки в нея. “Зелените” овладяха доста борби в атака, а до почивката Берое успя да свали на 14 точки при 49-35. Домакините имаха цели 15 асистенции и 8 грешки по-малко от съперника (3 срещу 11). Всички играчи, които влязоха в игра за Балкан успяха да се разпишат, а Балкан получи 27 точки от пейката. В третата част Берое свали значително изоставането си, за да върне надежда в мача. На два пъти разликата падна до 9 точки. Гостите спечелиха с 22-20 третия период и влязоха в последната част само с 10 пасив (69-59).

Тимът на Небойша Видич започна последния период със серия 15-4 с няколко тройки , за да направи 20 точки разликата още в средата на последната част. До края на срещата тя продължи да нараства, стигайки 31 в края. Старши-тренорът на „зелените“ Небойша Видич пусна в игра всички състезатели като в последните 2 минути даде шанс и на най-младите, които донесоха истинска радост на феновете в „Арена Ботевград“. Първи точки за мъжкия тим записа и юношата Михаил Гавазов. 

Дивон Уошингтън бе най-резултатен за успеха с 19 точки, а 18 имаше Михаил Гавазов. Митко Димитров реализира 16, а 12 Николай Грозев. Денислав Вутев вкара 10.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *