Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Балкан спечели първия от двата мача с Макаби Хайфа в Ботевград

Тимът на Небойша Видич надигра у дома своя съперник от Израел с 88-81, след интригуващ сблъсък в “Арена Ботевград”. Това бе четвърти успех за ботевградчани в регионалната надпревара където имат и 2 загуби. Съперникът е 2-3. Срещата за нашия тим пропуснаха Калил Дюкс и Трейвин Тибодо.

В петък на 14-ти януари двата отбора ще изиграят още един мач помежду си в „Арена Ботевград“, а началният час е 14:00.

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА.

Макаби започна надъхано двубоя, воден от звездата Глен Райс, който направи две мощни забивки в първите две атаки в мача. Станимир Маринов обаче охлади самочувствието на гостите като наниза три тройки поред и даде добър подем в играта на Балкан със 100% успеваемост при стрелбата.. Гостите наваксваха пасива си, но и Крис Минков се включи силно за Балкан, за да даде преднина от 5 на нашите. Оспорвана се запази частта до края, а след нея Балкан иамше 2 точки аванс при 29-27. И двата тима стреляха с над 65% успеваемост в първия период, за да вкарат общо близо 60 в него. Балкан имаше 6 тройки.

Балкан запази преднина през цялата втора четвърт. Най-голямата в нея стигна до 8, но в края съперникът успя да свали до 3 точки. И в двата отбора играчите натрупаха по доста фаулове като за щастие на Балкан и един от високите играчи на тима пътни също беше с три. За “зелените” по три имаха Минков и Грозев. Двата отбора излязоха в почивка при 7 аванс за домакините от Ботевград (49-42).

През цялата трета част Балкан държеше добра преднина от около 10 точки. Крис Минков натрупа четири фаула в нея също и се наложи да бъде сменен. Периодът беше оспорван, а в края му нашите допуснаха някои грешки и позволиха на съперника да свали на 7 преди последната четвърт след ключова тройка в края.. Небойша Видич започна последния период с Илиян Пищиков, а Балкан взе ударно начало със серия 7-2, което сякаш взе силите на съперника, който изглеждаше вече отчаян и изморен.  Гардът Клуоми Вон държеше своите в мача като изигра силно второ полувреме, но Балкан поведе с 12, 3 минути след началото на последната. Това бе и най-голямата разлика в мача, но двубоят не бе решен.. В средата на последната за за пет фаула бе изваден лидерът на израелският тим Глен Райс, завършил с 19 точки, както и кдруг от високите играчи на съперника. Съперникът се опита да свали под 10, но Балкан удържа успеха си докрай.

Капитанът Митко Димитров бе най-резултатен за успеха с 27 точки. 

Станимир Маринов реализира 19, като 15 от тях през първовто полувреме, а по 10 добавиха Дерик Маркс и Дивон Уошингтън.

За Макаби най-резултатен с 24 точки бе Куоми Вон, а 19 отбеляза Глен Райс. 

Източник:balkan-botevgrad.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *