Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Балкан – 2 с шеста поредна победа в ББЛ А група

Балкан – 2 записа шеста поредна победа в ББЛ А група. В среща, изиграна тази вечер в столичната зала „Триадица“, тимът се наложи убедително над последния в класирането Славия със 100-79. Това бе общо 7-ми успех за ботевградчани, които имат и 4 загуби. Съперникът е с една победа от 11 мача. В следващия кръг на 23 януари нашите срещат Микс.

След размяна на кошове на старта, „зелените“ взеха инициативата и след десет минути игра поведоха с 27-20. Те вкараха 7 тройки през първото полувреме, а в комбинация с добрата си игра в подкошието, на почивката се откъснаха с 57-39. Високата резултатност се запази и през второто полувреме, като след много равностойна трета четвърт тимът от Ботевград отново имаше двуцифрена преднина – 80-66. В оставащото време балканци не изпуснаха контрола в мача и направиха победата си още по-изразителна. Те вкараха общо 14 тройки в мача срещу 5 за съперника си, като имаха голямо предимство и при асистенциите.

Групата на Мирослав Ралчев в този мач включваше само девет баскетболисти, част от които играха и в двубоя на мъжкия отбор на Балкан вчера срещу Берое.

Дабъл-дабъл от 20 точки и 12 асистенции направи Александър Гавалюгов, Здравко Христов реализира 18 точки, Михаил Гавазов има 17 точки и 9 борби, Илиян Пищиков е с 16 точки и 8 борби. Николай Ненчев записа 11 точки, с 10 е Мариян Хубанов.

За Славия над всички с 26 точки бе Александър Ангелов, 19 има Виктор Митев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *