Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

За строителството на скоростния път Видин – Ботевград е необходимо да бъдат заложени 642 млн. лв. в бюджета за 2022 г

Магистрала „Хемус“ и скоростният път Видин – Ботевград съвсем реално могат да бъдат завършени през 2027 г. Това стана ясно по време на публичното обсъждане на големите инфраструктурни проекти организирано от вицепремиера и министър на регионалното развитие Гроздан Караджов, което бе излъчено на живо на страницата му във „Фейсбук“.

Служебният кабинет на Стефан Янев е прибрал парите за строителството на магистрала „Хемус“ за участъка от пътен възел „Боаза“ до разклона за Велико Търново от сметката на „Автомагистрали“ в размер на 500 млн. лв.

В момента държавната фирма разполага само с 2 млн. лв. По тази причина в държавния бюджет за 2022 г. трябва да бъдат заложени 330 млн. лв., за да може да се разплаща с фирмите, стана ясно по време на обсъждането.

За строителството на скоростния път Видин – Ботевград е необходимо да бъдат заложени 642 млн. лв. в бюджета за 2022 г., стана ясно по време на общественото обсъждане.

Магистрала „Европа“в участъка до сръбската граница ще бъде завършена до средата на 2022 г., обещаха от АПИ. Тогава ще приключи и „терористичната атака“, както я нарече Караджов, за пътуващите по направлението.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *