Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Балкан подновява мачовете си с гостуване в Северна Македония. Гледайте мача НА ЖИВО

След 11 дни пауза мъжкият баскетболен отбор на Балкан подновява днес своите мачове. Момчетата на Небойша Видич гостуват днес в Скопие на ФМП Академия в последен мач от редовния сезон на Деласпорт Балканска лига. Срещата в зала “Независна Македония” е от 18:00 часа българско време и ще бъде излъчена на живо в YouTube канала на турнира ТУК.

Всички състезатели в лагера на ботевградчани вече са здрави, а тимът замина в Северна Македония със състав от 11 играчи. Очаква се дебют да направи американският гард Амад Рори, който тимът привлече преди седмица. Състезателят ще носи №14 с екипа на Балкан.  Извън състава за днешния мач са Здравко Христов, Александър Гавалюгов и Михаил Гавазов. 

До момента македонският тим е последен в група А само с една победа от 6 мача. Тя дойде в последния кръг у дома над българския шампион Левски. Нашите са трети в класирането с актив 4-3 и вече си осигуриха място във втората фаза, която започва в началото на февруари. Напред се класират първите 4 отбора от групата. 

Тимът на ФМП се представя силно в Македонската Суперлига, като до момента е трети с актив 8-5. Балкан е втори в НБЛ с 9-3. Повече за съперника на Балкан ФМП Академия може да прочетете ТУК.

В първия мач между Балкан и ФМП на 8 декември “зелените” се наложиха в „Арена Ботевград“ с 80-71. Нашите губеха с малко след първата част и въпреки че във втората поведоха с 10, до почивката ФМП намали на 3. Ключова бе третата част със серия 13-0 за Балкан, след като те се откъснаха сериозно напред и удържаха докрай. Голяма част от двубоя пропусна капитанът на тима и лидер на отбора сърбинът Стефан Кръстич. Той е един от тримата чужденци в състава, заедно с Неделко Кошанин и американецът Били Рай Айви. Останалата част са местни играчи. 

Днешният мач ще бъде излъчен на живо в YouTube канала на Деласпорт Балканска лига. Гледайте на живо от 18:00 тук:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *