Три лаборатории вече работят в първия ремонтиран сектор на МБАЛ-Ботевград

От края на миналата седмица,  20 януари, са преместени трите лаборатории в общинската болница в Ботевград – микробиологична, клинична и патоанатомична лаборатории на 2 етаж в ремонтирания вече сектор. В момента тече ремонт отгоре над него, на 3 етаж в Блок 2 , където ще бъде разположена клинична лаборатория и Гинекологично отделение. Очаква се той да приключи в края на месец март, а срокът за изпълнение са 45 дни. На 2-ия етаж ще останат само микробиология и патоанатомия. Това съобщи за  Botevgrad.NEWS  Николай Недков – организатор „Стопанска дейност“ в МБАЛ-Ботевград.

В заключителна фаза е ремонтът на Блок 3 етаж 2, където е  Вътрешно отделение. В края на месец февруари то се очкава да заработи.  Да припомним, че предстои Общински съвет да гласува утре отпускане на 52 311 лева за изработване и оборудване на мебели в това отделение. Отделно от това Николай Недков заяви, че в момента се събират оферти за болнични легла, тъй като се оказва голям проблем с наличните такива. Старите легла са на 30-40 години. След приключването му започва ремонтът на Неврологично отделение, което се намира над него – на горния етаж (трети). Докато тече ремонтът Неврологично отделение ще се премести в Ковид отделението, което на този етап играе ролята на заместващо.

Очно, Неврологично и новоизграденото играят ролята на Ковид отделения на този етап. През лятото започва най-вероятно ремонтът на Очно отделение, където ще се премести Родилно отделение. Това според Недков ще бъде най-крупният ремонт. „Ремонтните дейности в болницата се осъществяват по вертикала – от долу нагоре“, добави той.

1 thought on “Три лаборатории вече работят в първия ремонтиран сектор на МБАЛ-Ботевград

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.