Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Балкан – 2 с драматична победа над Спортист Своге

Вторият отбор на Балкан продължава доброто си представяне в ББЛ – А група. В мач, игран тази вечер в зала „Триадица“, момчетата на Миро Ралчев надиграхa драматично един от лидерите Спортист Своге с 91-90 след драматичен край. Така те постигнаха девета поредна победа и общо 10-та от началото на сезона в Регион „Запад“. 

14 секунди преди финалната сирена „зелените“ бяха напред с 3 точки. Спортист отбеляза кош, но пропусна фаул и шанс за обрат, след като овладя и борбата след него.

След тази среща Балкан -2 е на втора позиция с с баланс 10-4, докато миналогодишният шампион в региона е с 8-5. В следващия кръг на 15 февруари „зелените“ срещат Локомотив София.

Двубоят започна много оспорвано, като баскетболистите на Емил Горанов имаха по-добра успеваемост при стрелбата, но правеха много грешки и след десет минути игра „зелените“ имаха минимална преднина – 22-21. През втория период настъпи подем в играта на баскетболистите на Мирослав Ралчев, които за няколко минути дръпнаха с 12 точки. След силен финал на полувремето обаче, на почивката съперникът им намали за 40-38. След паузата резултатността се вдигна значително. Балканци поддържаха аванс от няколко точки, но в средата на третата част Спортист стигна до пълен обрат и преди заключителния период водеше с 67-66. Отборът от Ботевград бързо си върна водачеството в началото на последната четвърт, но без да успее да натрупа солиден аванс. Минута преди края символичните гости се доближиха само на точка след кош на Борис Матраков за 88-89. Последваха пропуски и за двата отбора, а 14 секунди преди сирената Здравко Христов бе фаулиран и след два точни наказателни удара увеличи преднината на Балкан -2 за 91-88. Емил Горанов взе прекъсване, след което Симеон Ценов изпусна от тройката, но Иван Ценов взе борбата и намали за 90-91, като освен това бе и фаулиран. Той обаче не успя да изравни резултата, а за да стане драмата пълна, след това си овладя топката, но направи нов пропуск. Илиян Пищиков успя да се пребори под коша в оставащите секунди и победата отиде за Балкан -2.

Най-резултатен за успеха на Балкан бе Денислав Вутев с 30 точки. Здравко Христов записа 23 точки и 8 асистенции. Михаил Гавазов реализира 17 точки, а с 14 и 8 борби е Илиян Пищиков.

За Спортист дабъл-дабъл от 23 точки и 10 борби направи Борис Матраков. Джими Хънт се отчете с 20 точки, Дамян Стоянов има 19, а 12 добави Иван Ценов.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *