Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Мъжете на „Сунг Ри“ взеха купата държавното първенство по таекуондо при мъжете

Над 800 състезатели ще вземат участие в стартиралото днес Държавно първенство по таекуондо. То бе официално открито от Вицепрезидента на България г-жа Илияна Йотова, а на тържествената церемония присъстваха още посланикът на Република Корея н.пр. Лий Хо Шик, президентът на БФТ Слави Бинев.Вицепрезидентът Йотова изказа своята голяма подкрепа към шефът на родното таекуондо Слави Бинев, който в тежкия момент на пандемия, прави всичко възможно в страната ни да се провеждат турнири от най-висок ранг.

Йотова, която има черен колан по таекуондо сподели, че държавата прави всичко възможно за подпомагане на спорта в България. „Тук съм, за да засвидетелствам преклонението си пред изкуството на таекуондо и подкрепата на президентската институция за развитието на спорта в България. Убедени сме в силата на спорта. Отвъд постиженията той изгражда характер и възпитава на отговорност и дисциплина, откъсва децата ни от виртуалния свят“, допълни още Илияна Йотова.От своя страна председателят на БФТ Слави Бинев сподели, че това Държавно първенство ще остане завинаги в историята на българското таекуондо, след като от Президентската институция бе оказана тази висока чест, а именно Вицепрезидентът на страната да открие първенството. Бинев допълни още, че спортът таекуондо вече не се разглежда само като бойно изкуство, а той е модел за подражание, спорт, който създава личности. Още веднъж президентската институция показа, че подкрепя организациите, които коват личности, а за жалост това липсва в България. Слави Бинев обръщайки се към посланика на Република Корея сподели, че най-голямата реклама на Корея е не това, че правят успешни телефони, марки коли, а това, че създават уникални личности, които да превърнат обществото в по-добро и по-силно.Посланик Лий Хо Шик също поздрави присъстващите и изрази възхищение за всичко, което БФТ прави за развитие не таекуондото в световен мащаб.

В първия ден на Държавното първенство в надпреварата се включиха мъже и жени. Битките бяха повече от оспорвани, а зрителите във волейболната зала на Левски станаха свидетели на зрелищни битки. В най-интересните категории при мъжете до 63кг и 68 кг шампиони станаха съответно Калоян Бинев и Александър Джорджев. При 63 кг Калоян Бинев (ТК Сунг -Ри) спечели финала с 26:22 срещу Божидар Аврамов(ТК Рамус). На трето място останаха Христо Богданов и Любомир Богданов и двамата от ТК Кентавър. До 68 кг. Александър Джорджев се наложи в битката за златото срещу Стефан Стаменов от ТК Сунг-Ри, а бронзовите медали останаха за Антонио Михайлов от ТК Кентавър и Митко Джорджев от ТК Гладиатор.ПОБЕДИТЕЛИ В ОСТАНАЛИТЕ КАТЕГОРИИ:

Мъже: Клас „А“

-54кг.Християн Георгиев – ТК Ахил

– 58кг. Колю Иванов ТК Августа

– 63кг. Калоян Бинев ТК Сунг-Ри

– 68кг. Александър Джорджев ТК Гладиатор

– 74кг. Йордан Господинов ТК Турбо

– 80кг. Митко Стоянов ТК Сунг-ри

– 87+кг. Кристиян Златев ТК Сунг-Ри

Клас „Б“

80кг. Александър Кранзов ТК Инвикта

Жени:

Клас „А“

53кг. Александра Георгиева ТК Гладиатор

57кг. Илина Иванова ТК Кентавър

62кг. Радина Борисова ТК Викинг

Клас „Б“

57кг. Елица Стефанова ТК Рамус

1 коментар на “Мъжете на „Сунг Ри“ взеха купата държавното първенство по таекуондо при мъжете

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *