Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Сунг-Ри Ботевград е Държавен Шампион за 2022г!

Сунг-Ри Ботевград е Държавен Шампион за 2022г на провелото се Държавното първенство, което се състоя в новата зала „Левкси София“. Шампионатът събра най-добрите състезатели в олимпийското таекуон-до в събота и неделя 12 и 13 февруари 2022г.

И в двата дни Сунг-Ри Ботевград тотално доминираше над всички свои съперници!

Сунг- Ри Ботевград бе представен от рекорден брой състезатели – 37 на брой. Ботевградските ни бойци бяха водени от Владимир Далаклиев и Цветолюб Илиев, а помощник треньори бяха познатите медалисти и бивши състезатели Цанислав Димов и Борислав Богданов. От съдйиския състав клубът бе представен от Мирослава Коляндова (един от най-елитните международни рефери на България), Денис Андреев, Василена Джезова, Ивайла Боновска и Иван Симеонов, който въпреки че до момента гради голяма кариера в джудото, при всеки удобен момент се включва и помага на своите съотборници, които той нарича братя и сестри.

Ето и класирането на шампионите от Ботевград:

Мъже

Калоян Бинев   -63кг злато

Стефан Стаменов  -68кг сребро

Митко Стойнов  -80кг злато

Кристиян Златев +87кг злато

Младежи

Виктория Николова -46кг злато

Стефан Стаменов -68кг злато

Кадети клас А

Марина Михайлска -33кг злато

Георги Йорданов -33кг злато

Деян Стоянов -53кг злато

Николай Николаев -33кг сребро

Пламена Василена -44кг сребро

Теодора Методиева -37кг бронз

Кадети клас Б

Георги Стаменов -41кг злато

Велизар Василев -37кг бронз

Деца клас А

Красимир Гетов -27кг злато

Александра Василева -30кг злато

Марина Боновска -33кг злато

Методи Методиев -36кг сребро

Валери Балев -25кг сребро

 Деца клас Б

Карина Руневска -36кг злато

Адриан Радославов +40кг сребро

Александър Даков -27кг сребро

В първия ден при мъже и жени  четирима състезатели спечелиха 3 златни и 1 сребърен медали. Най-силна конкуренция имаше в категориите -63кг и -68кг. След дълга пауза и няколко оперативни намеси Калоян Бинев в категория -63 кг. се завърна на дожанга, показвайки своята атрактивна игра и затвърди титулярно си място, завоювайки златото. 

Стефан Стаменов, който за последна година се състезава при младежите, взе участие и в първия ден при мъжете, тъй като това е конкуренцията, която го очаква догодина. На полуфинал той се изправи срещу добре познатия Митко Джорджев, който е с доста опит и е медалист от най-висок ранг G турнири. Стефчо игра страхотно и победи Митко с 9-3. На финала се изправи срещу малкия брат на Митко – Александър Джорджев, който при кадетите и младежите беше номер 1 състезател (световен и европейски шампион). Стефчо изпусна срещата с минимална разлика от 1 точка. Представянето му бе отлично, имайки предвид, че играе под възможностите си, тъй като дясното му коляно се нуждае от операция след навършване на пълнолетие. 

Митко Стойнов дебютира блестящо при мъжете, но не в своята категория -74кг., а в олимпийската категория -80кг., където излезе начело дори драстично по-лек от съперниците си. Той е ученик в 11 клас и тази година навършва пълнолетие. 

Кристиян Златев, който е добре познатия опасен противник, известен със своята сила, се справи без проблем със своите противници и също завоюва златен медал.

Във втория ден при младежите, кадетите и децата Сунг-Ри Ботевград се представиха също толкова безапелационно. Краси,  Мими,  Марина,  Гошко,  Деян, Александра и Ники бяха блестящи като показаха своя опит и буквално прегазиха всички, изкачвайки се на най-високата стълбичка. На Плами при момичетата -47кг., само точка не достигна за златния медал и тя се окичи със сребро. Методи, след тежък мач  този път отстъпи златото на съперник срещу когото има няколко победи. Теда дебютира в нова възрастова група и категория при кадети и се справи страхотно като завоюва бронз

Някои от децата като Краси и Марина приключваха мача с отказване на противника още в първият рунд. Краси добави 8-ми пореден турнир с тотална доминация и без загуба.

  „Надяваме се така блестящо и да завършим годината. Чака ни много работа през 2022г. Предстоят световни и европейски първенства, където ще вземем участие и разбира се ще вложим всичко по силите и опита ни да вземем медал. Огрномни благодарности изказваме на Община Ботевграв в лицето на г-н Гавалюгов , на нашия президен г-н Миньовскии, на фирмите „Никсметал“, „APS“, „Семекс“ и „ЕМ-Джи Строй Груп“ за огромната подкрепа и за това, че за поредна година застават зад нас.“, споделиха треньорите на клуба – Цветолюб Илиев и Владимир Далаклиев.

1 коментар на “Сунг-Ри Ботевград е Държавен Шампион за 2022г!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *