Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Балкан посреща Рилски спортист в опит да спре серията му от 16 победи

Балкан приема днес лидера в първенството на НБЛ Рилски спортист. Дербито от 15 кръг на НБЛ е с начален час 19:00 в “Арена Ботевград”.

Тимът от Самоков е едноличен първенец с 16 поредни успеха и нито една загуба този сезон. Тимът на Людмил Хаджисотиров е един от най-постоянните и добре балансирани отбори на всяка позиция в първенството, като в основата за това е почти целият състав, който тимът запази от миналия сезон. Рилецо играе агресивно и с високо темпо в нападение и защита, а Балкан има трудна задача да спре и поне един от тримата лидери Трей Портър, Павлин Иванов и гарда Брендън Браун

Ботевградчани победиха един път самоковци в приятелски мач в Плевен преди сезона като ще се опита и днес да нанесе първо поражение на Рилецо пред собственика публика. Тимът на Небойша Видич е в серия от две поредни победи, след като победи  новака Шумен и Левски като гост в “Универсиада” в последния кръг. Тимът вече е без двама титуляри като се опитва да напасне играта си след промените в ростера. Успех днес би отворил шансовете на тима за втора позиция след второто завъртане.

Рилецо победи в последния кръг претендента за втора позиция Черноморец с 89-68, а почти няма отбор, който да не победи с разлика.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *