Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Проф. Чорбанов от ИТН пред Botevgrad.NEWS: „Твърде рано е да правим оценка на правителството“

Отворена среща с граждани от община Ботевград проведе днес проф. Андрей Чорбанов – народен представител от ИТН , избран в 26 МИР – София област.

На срещата присъстваха също координаторът на партията за София област Венцислав Асенов и общинският координатор Георги Иванов.

Пред ботевградчани, проф. Чорбанов коментира работата на новото коалиционно правителство в секторите на здравеопазването, образованието и енергетиката, както и работата на министерствата, поверени на „Има такъв народ“.

„Твърде рано е да правим оценка на правителството, защото то на практика започна да работи 10 дни преди Коледа. То имаше изключително тежко наследство, най-вече заради двата вида кризи – пандемична и енергийна. Правителството трябваше да взима изключително тежки и непопулярни решения“, това заяви пред Botevgrad.NEWS  проф. Андрей Чорбанов при посещението си в Ботевград днес, в отговор нас въпрос на наш репортер „Как, според Вас, се справя коалиционното правителство?“

Да припомним, че „Има такъв народ“ оглавява четири министерства – Министерство на енергетиката, Министерство на регионалното развитие и благоустройството, Министерство на външните работи и Министерство на младежта и спорта.

По думите на проф. Чорбанов в продължение на две години мерките спрямо Ковид кризата са били изключително неадекватни, но не само в България, но и в цял свят. Според него светът не е бил готов да реагира на такъв вид заплаха. На следващо място проф. Чорбанов заяви, ч е енергийната криза също е глобален проблем. Поради тази причина ИТН е поело най-тежкото министерство – на енергетиката. „Нашите експерти трябва да решават проблеми, които са натрупани с времето – за бъдещи централи, за дълготрайните договори с външните централи и др.“. Другото тежко министерство е външното, което в момента води преговори със Северна Македония. „Трябва да решим сериозен проблем, който е обект на сериозен натиск от нашите партньори в НАТО и в ЕС. Ние твърдо сме решили да отстояваме националните интереси“, категоричен е проф. Чорбанов.

Какво още каза народният представител и водач в 26 МИР- проф. Андрей Чорбанов, вижте във видеоматериала:

Присъстващите на срещата използваха повода както да запознаят народния представител със свои лични проблеми, така и да обсъдят актуални теми и проблеми от местен и национален мащаб.

Проф. Андрей Чорбанов, който е председател на комисията по правата на човека, вероизповеданията и жалбите на гражданите към Народното събрание, изяви готовност за съдействие при решаването на проблемите на гражданите. Той посъветва хората, да задават всички свои официални въпроси към властта в писмен вид, за да може комисията да обработи и обобщи въпросите и те да бъдат задавани на съответните министри.

Според общинският координатор Георги Иванов, на местно ниво партия „Има такъв народ“ се справя доста добре, което се показва и от резултатите на изборите. „Правим тези срещи, за да може да не се явяваме пред вас само когато ни трябва вашият глас, а да идваме и да чуваме проблемите на хората винаги и по всяко време. Тази среща не е инцидент, такива срещи ще се провеждат периодично“, заяви Георги Иванов.

1 коментар на “Проф. Чорбанов от ИТН пред Botevgrad.NEWS: „Твърде рано е да правим оценка на правителството“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *