Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Община Ботевград открива празничното мартенско настроение с базар

Община Ботевград ще открие празничното мартенско настроение с базар, в който ще вземат участие социалните центрове от община Ботевград.

В навечерието на очакваната от всички Баба Марта – на 24 и 25 февруари от 11:00 ч. до 15:00 ч., ще бъдат организирани щандове, на които ще се предлагат мартенички, изработени от децата, посещаващи тези центрове, с помощта на родители и специалисти.

Базарът на мартеници ще бъде позициониран на пл. „Освобождение“ – в пространството между сградата на Община Ботевград и НЧ „Христо Ботев 1884“.

Средствата, събрани по време на базара, ще се използват за нуждите на децата, посещаващи социалните центрове. Събитието се провежда и с информативна цел. Всички желаещи ще могат да получат информация за социалните услуги, предоставяни от тези институции.

Друга инициатива на Община Ботевград, свързана с настъпващите пролетни празници, е украсата на традиционното мартенско дърво, намиращо се на пл. „Саранск“. Тазгодишната му визия е реализирана с подкрепата на Дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *