Община Ботевград ще поставя 30 билбордове в Ботевград

Общинските съветници в Ботевград дадоха съгласие за одобряване от главния архитект на община Ботевград, на Схема за поставяне на 30 броя преместваеми обекти – улични конструкции за поставяне на рекламни послания – билбордове, върху терени общинска собственост по действащия регулационен план на гр. Ботевград.

Мотивите на вносителя на Докалдната записка – кметът Иван Гавалюгов са, че през последните години активността на бизнеса в областта на външната реклама се е увеличила. Във връзка с това до момента в общинска администрация – Ботевград са постъпили искания от фирмите: АБЦ СЪЛУШЪНС ООД ,  „АДРИАМЕД“ ООД и супермаркет ФАНТАСТИКО за поставяне на преместваеми обекти рекламни билбордове на различни места в гр. Ботевград.

С цел да се избегнат евентуални неблагоприятни последици за градската среда, като твърде голяма наситеност с преместваеми, рекламни и информационни елементи и да се предизвика „Визуално замърсяване“ в някои части на града е необходимо да се прецезира поставянето на елементи на външната реклама като билборди, като се регламентират точните им места, посредством една обща схема за гр. Ботевград , одобрена от Главния архитект на общината, пише още в Докалдната записка.

Рекламните билбордове ще бъдат поставени на бул.“Цар Освободител“, ул.“Стара планина“, ул.“Захари Стоянов“. ул.“Г.С.Раковски“, бул.“България“, ул,“Акад.Ст.Романски“, ул.“Патриарх Евтимий“ инул“Хаджи Димитър“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.