Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Община Ботевград ще поставя 30 билбордове в Ботевград

Общинските съветници в Ботевград дадоха съгласие за одобряване от главния архитект на община Ботевград, на Схема за поставяне на 30 броя преместваеми обекти – улични конструкции за поставяне на рекламни послания – билбордове, върху терени общинска собственост по действащия регулационен план на гр. Ботевград.

Мотивите на вносителя на Докалдната записка – кметът Иван Гавалюгов са, че през последните години активността на бизнеса в областта на външната реклама се е увеличила. Във връзка с това до момента в общинска администрация – Ботевград са постъпили искания от фирмите: АБЦ СЪЛУШЪНС ООД ,  „АДРИАМЕД“ ООД и супермаркет ФАНТАСТИКО за поставяне на преместваеми обекти рекламни билбордове на различни места в гр. Ботевград.

С цел да се избегнат евентуални неблагоприятни последици за градската среда, като твърде голяма наситеност с преместваеми, рекламни и информационни елементи и да се предизвика „Визуално замърсяване“ в някои части на града е необходимо да се прецезира поставянето на елементи на външната реклама като билборди, като се регламентират точните им места, посредством една обща схема за гр. Ботевград , одобрена от Главния архитект на общината, пише още в Докалдната записка.

Рекламните билбордове ще бъдат поставени на бул.“Цар Освободител“, ул.“Стара планина“, ул.“Захари Стоянов“. ул.“Г.С.Раковски“, бул.“България“, ул,“Акад.Ст.Романски“, ул.“Патриарх Евтимий“ инул“Хаджи Димитър“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *