Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Областният управител Иван Иванов изпрати писма до министър-председателя, вицепремиера и министър на икономиката, с която обосновава спешната нужда от ремонт на яз. Бели искър

Един от сериозните проблеми на Софийска област – тревожното състояние яз „Бели Искър“ постави на първата си пресконференция пред медиите областният управител Иван Иванов. Той подчерта, че цени високо работата на регионалните и национални медии, която е важна, за да бъдат жителите на Софийска област максимално информирани и че ще превърне в традиция срещите с медиите. „Неудобни въпроси няма – вратите на Областна администрация са отворени за вас“, подчерта Иван Иванов.

Критичното състояние на язовирната стена на „Бели Искър“ и необходимостта от спешен ремонт постави като първа тема областният управител. В същото време ремонтът не може да бъде извършен, тъй като няма яснота кой от многото институции е субектът, който може и трябва да го направи. Припомняме, че по тази причина на 25 януари областният управител организира среща между представителите на всички институции, имащи отношение към проблема.

Последва серия от срещи с експерти, които потвърдиха тревожното състояние на язовирната стена.

Иван Иванов изпрати и писма до министър-председателя, вицепремиера и министър на икономиката, министрите на регионалното развитие и околната среда и водите, с която обосновава спешната нужда от ремонт на съоръжението.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *