14 човека досега са направили дарения за пострадалите от Украйна в пункта в Ботевград

Поради непрестанно нарастващите нужди от подкрепа за пострадалото население от войната в Украйна, по молба на Украинския Червен кръст и в координация с правителството на Република България, Българският Червен кръст обяви кампания за набиране на материални дарения.

От 1 март Община Ботевград се включи в Националната кампанията на Българския Червен кръст за подготовка на хуманитарна помощ за нуждаещите се в Украйна. От тогава 14 човека са направили дарения в подкрепа на пострадалите от сблъсъците в Украйна, в пункта, намиращ се в сградата на Общината.

Тоалетна хартия, битова химия и памперси преобладават в даренията получени в ботевградския пункт.

„Имаме нужда от повече хора, които да даряват“, каза здравният медиатор Иван Иванов, който е един от хората, приемащи помощите в пункта.

Всеки ден се подава информация на БЧК за даренията, като се очаква другата седмица те да потеглят към нуждаещите се.

Пункта за дарения се намира в сградата на Община Ботевград, от към входа на ул. „Свобода“ /срещу Еконт/. Работи всеки делничен ден от 10:00 ч. до 16:00 ч.

Всеки, който желае да помогне може да дари нови мъжки, дамски и детски дрехи и обувки (с етикет на производителя), спално бельо, топли завивки, хигиенни материали. В съответствие с изискванията за изпращане на стоки и дарения с хуманитарен конвой по време на пандемия, се спазват насоките на СЗО и Международния Червен кръст, според които всички дрехи и обувки, спално бельо, топли завивки и хигиенни материали трябва да бъдат нови.

Пунка ще продължава да работи докато има нужда от помощ за пострадалите от военния конфликт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.