Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Горски инспектори спряха дейността на обект за складиране и преработване на дървесина в Етрополе

След извършена проверка от служители на Регионална дирекция по горите – София е спряна временно дейността на обект за складиране, преработване и експедиране на дървесина в Етрополе. 

Горските инспектори от дирекцията са извършили проверка на моторно превозно средство, транспортиращо дървесина в 15 часа. Представеният от водача превозен билет е бил издаден в деня, в 9 часа за транспортиране на близо 25 плътни кубически метра едра строителна дървесина до обект за складиране, преработване и експедиране на дървесина в гр. Етрополе. Проверяващите са  установили съществени разлики в снимките от фоторегистъра и натоварената в автомобила дървесина.  Автомобилът не е бил оборудван с GPS устройство за проверка на движението му. Поради съмнения за незаконно транспортиране на дървесина, горските служители са извършили и проверка в склада получател на дървесината. При прегледа на записите от видеонаблюдението се установява, че същото моторно превозно средство влиза в обекта натоварено с дървесина, след което го напуска празно. В самия електронен дневник превозният билет за постъпилата дървесина не е вписан. 

За установените нарушения проверяващите са съставили на водача на автомобила два акта,  с които са задържани едра строителна дървесина в размер на 24.74 плътни кубически метра от бук и превозното средство. Акт е съставен и на собственика на склада. Работата в обекта е спряна за три дни.

Служители на РДГ – София са извършили и проверка на обекта за дърводобив, от който е експедирана дървесината като нарушения не са констатирани. 

Работата по случая продължава.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *