Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

44 точки на Гавалюгов в ББЛ А група не стигнаха на Балкан – 2 за победа в първия 1/4-финал

Александър Гавалюгов изигра феноменален мач, вкарвайки 44 точки, но Балкан – 2 загуби първия четвъртфинал в плейофите на ББЛ А група. В среща, изиграна в неделя в столичната зала „Триадица“, тимът ни отстъпи на ЦСКА със 73-97, след като изоставаше през цялото време.

В този двубой обаче „зелените“ бяха изцяло с юноши и с група от осем човека, в която не бе един от основните играчи Илиян Пищиков.

Играе се до две победи от три мача, като следващият е на 19 май, отново в София.

Армейците започнаха много силно мача и едва за няколко минути натрупаха двуцифрена разлика. Те отбелязаха пет тройки само за първата четвърт срещу една за съперника и след края й водеха с 29-15. Вторият период бе доста по-равностоен. „Зелените“ намалиха грешките, но по-опитният състав на ЦСКА имаше много висока успеваемост пи стрелбата (над 60%) през първото полувреме, благодарение на което на почивката се оттегли при 53-38 в своя полза след 12 точки на Асен Попов. 

След паузата авансът на „червените“ достигна 18 точки. След силни финални минути на частта обаче баскетболистите на Мирослав Ралчев намалиха за 62-70 и върнаха интригата в мача. Разликата падна и до 6 точки, но след това отборът на Христо Ценов отново започна да увеличава аванса си и спечели убедително.

За Балкан -2 Александър Гавалюгов вкара 44 точки, 11 има Веселин Христов.

Димитър Генов бе най-резултатен за победителите с 20 точки, като овладя и 9 борби. Дабъл-дабъл от 19 точки и 14 борби направи Асен Попов, 12 точки има Владимир Нанкински, а с 11 точки е Мартин Русев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *