Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

„Сунг Ри“ със 7 златни, 6 сребърни и един бронзов медал от международния турнир в Ниш

На 14-15.05 клубът по олимпийско таекон-до „Сунг-Ри“ взе участие на силен международен турнир по Олимпийско Таекуондо в Ниш. Клубът бе представен от 25 състезатели във всички възрастови групи.

След тежки и огромната конкуренция от 2000 участници със златни медали се окичиха: Никол Маринова при жените в категория -49кг, Митко Стойнов при мъжете -74, Стефан Стаменов при младежите -68кг, Александрина Данова при децата до 27кг, като за нея бе първо състезание в горния клас А, Адриан Радославов при децата в тежката категория +43кг, който в полуфинал и финал отказа с нокаут своите опоненти.

Александър Даков при децата в клас Б (без удари в главата) и Велизар Димитров, който е първа година при младежите в клас Б в категория -45кг като той все още тежи 40кг и му се налага да мери сили с доста по-тежки противници.

След oспорвани битки със сребърни медали останаха: Методи Методиев при децата до -36кг, Валери Балев в категория -27кг Владимир Димитров в категория 25кг клас Б, Румен Димитров в категория -29кг клас Б, Бисер Гетов в категория – 49кг клас Б, при кадетите Виктория Николова в категория -46кг при девойките.

Бронзов медалист е Георги Стаменов при кадети клас Б -44кг.

„Турнирът не протече по начина, по който бяхме планували по една или друга причина. Много от класните ни състезатели бяха ощетени в спорни ситуации по време на срещи с домакини, тъй като грешка в електронната система за отчитане на точки в главата отказа да работи и се наложи ръчно да се броят точки от странични съдии, което автоматично доведе до пристрастие. Ощетени бяха също и други отбори, но въпреки това сме доволни от представянето на нашите състезатели. Всички се раздаваха до последно, за което доста наши колеги от съседните ни страни дойдоха да ни поздравят за прекрасния отбор, който имаме“, сподели пред Botevgrad.NEWS Влади Далаклиев. Следващото участие на клуба е на Европейските игри с по-големите, и след това продължава подготовката за предстоящото световно първенство за младежи и за кадети в края на месец юли, на което България за първи път ще е домакин.

„Сунг Ри“ изразаява благодатрност на фирма Никсметал, Ем-Джи Строй Груп , APS и община Ботевград за подкрепата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *