Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Първокласниците от Етрополе с напътствия за безопасна лятна ваканция

Инспектор Детска педагогическа стая при РУ-Етрополе Миглена Сиракова и общественият възпитател към МКБППМН гр. Етрополе Надежда Димитрова се срещнаха с децата от първите класове на СУ „Христо Ясенов“ и първи и втори клас в ОУ „Христо Ботев“, гр. Етрополе. Проведените беседи бяха по линия на превантивната програма на МВР „Работа на полицията в училищата”, а разгледаните теми – „ Безопасност на движение по пътищата “ и „Играйте безопасно- опасните места” – съобразени с предстоящата лятна ваканция. Целта на проведените занимания бе да направи играта на децата безопасна, когато са извън дома. Основният акцент беше насочен към рисковете, свързани с поведението им на пътя, както и към потенциални опасности, свързани с електричеството, водоеми, жп-превоз, автогари, строителни площадки и рушащи се сгради. Като алтернатива на децата бяха посочени други места, където могат да играят и да се забавляват безопасно, а именно – паркове, градинки, детски площадки, училищни дворове, стадиони. За онагледяване на беседата експертите използваха презентация със снимки на опасни обекти и подходящи места за игра. В беседата бяха засегнати също така и правилата за движение на децата като пешеходци и велосипедисти, в различни ситуации, криещи възможни опасности за тях.

Малчуганите показаха отлични познания по темите и с радост се включиха в груповите игри – подреждане на пъзел във формата на пътни знаци, отговори на забавни гатанки и накрая заслужено всички получиха награди – интересни картинки за оцветяване с послания за тяхната безопасност.

РУ-Етрополе и МКБППМН гр. Етрополе пожелават на първокласниците безгрижно и незабравимо лято, изпълнено с много смях, игри, усмивки и сбъднати мечти. Бъдете здрави! Бъдете внимателни! Бъдете добри!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *