Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Да помогнем на Марин от Етрополе в битката му с рака

32-годишният мъж от Етрополе се бори с чумата на XXI в. в турска болница, необходими са 60 000 евро

Кутии за дарения в Ботевград са разположени в: Фирма APS 2, Заведение за бързо хранене“Месото“, Дюнери „ЯМ ГЪЛ“, Моят магазин, Магазин Валерия, Никсметал, Фризьорски салон Нина стил, Магазин за месо Пако, ж.к. „Васил Левски“ Магазин Емилияна, Фирма за дограма Слин Стил -в хотела, Аптека1, Аптеката в болницата, хранителен магазин Даката.

На 32 години, в разцвета на мъжките си сили, Марин Петков от Етрополе е връхлетян от чумата на XXI век – рака! Всичко започва с болки в тестисите през 2021 година. Марин се изследва чрез туморни маркери в родния си град. Всички показатели са в норма според медиците и място за притеснение няма.

Не след дълго обаче болките се усилват и стават нетърпими. Прегледът при изтъкнат уролог в столичната Александровска болница поставя тежка диагноза – тумор на единия тестис с множество разсейки на лимфните възли. Материалът, предаден за хистологично изследване, показва, че е злокачествен.

На 6 август 2021 г. е направена спешна операция по премахване на увредения тестис. Надеждата на медиците и Марин е по този начин разсейките в тялото да се ликвидират, с което да се реши проблемът.

Вместо това започва страшното. Тръгват отново голямо количество разсейки по лимфните възли към кръста и бъбреците. Направен е ПЕТ скенер, където те ясно се открояват.

Марин започва спешна химиотерапия. Назначени са му 3 курса от столичната болница. След приключването им отново е подложен на ПЕТ скенер. Резултатите от него са обнадеждаващи – има занижаване на разсейките до 12,8%. Медиците назначават още два курса химиотерапия, за да стопят до максимална степен разпространението на онкологичното заболяване.

Следва нов удар. Жестоки болки в бъбреците и кървава урина сполетяват Марин. Състоянието отново се влошава до степен, че не може да спи от болка. Лекарите решават да поставят стент – тръбичка за отпушване на бъбрека до пикочния мехур.

След това се налага ново изследване на ПЕТ скенер. Данните са изключително тревожни – установява се, че разсейките са се увеличи до 68%. Лекарите в Александровска болница казват на Петков, че единственият изход е да премахнат левия бъбрек и да се продължи с химиотерапията, без да е ясно нейната крайна ефективност.

Тогава Марин решава да потърси по-добър развой в турска клиника. Негови близки споделят, че в болница в Истанбул има много по-голям шанс за ефективно лечение и запазване на бъбрека. Примери с излекувани българи там има много.

Марин постъпва в болницата на 19 юли 2022 г. и започва отначало изследвания. Те потвърждават главоломното нарастване на разсейките на злокачественото заболяване в организма.

Лекарите в южната съседка назначават 5 тежки курса на химиотерапия по 5 дни. Те са за периода от 19 юли до 19 октомври с интервали между тях. Медиците дават шанс за запазване на бъбрека – органът, който в огромна степен пази тялото от още по-ожесточеното нападение на разсейките. Каквито и да са резултатите от новия ПЕТ скенер в края на химиотерапиите, едно е сигурно – 10-часовите вливания ще продължат и след това.

За трите месеца на химиотерапия, престой, изследвания и други разходи по скъпоструващото лечение са необходими 60 000 евро. Семейството на Марин не може да си го позволи и се обръща към всяко голямо и добро сърце, каквото има Марин, да помогне в този труден момент за изпитание.

Може да се дарят средства по следната сметка:

Банка ДСК АД – Клон Етрополе

IBAN: BG76STSA93000026192505

BIC: STSABGSF

Марин Мирославов Петков

Основание: Дарение за лечение

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *