През следващата година ще бъде изградена велоалеята между Врачеш и Ботевград

По план се случват процедурите свързани с изграждането на велоалея между Ботевград и Врачеш. Процедурата по отчуждаване е приключила, като в момента текат съгласувателни процедури на вече изготвения проект за изграждане на велоалея между Ботевград и Врачеш. Това съобщи кметът на община Ботевград Иван Гавалюгов.

„До няколко седмици ще имаме и разрешение за строеж, който е от границата на регулация на Ботевград до моста на река Бебреш при входа на село Врачеш. Това е първи етап. Има и втори етап, който е минаването под моста на река Бебреш и влизането във Врачеш. Не случайно е оставен като втори етап, тъй като там е по-сложно процедирането на проекта, понеже е свързано с преминаването на воден обект и има определени условия и изисквания от басейнова дирекция, но първия етап, който е основния, със сигурност ще бъде реализиран в рамките на следващата година.“

Тази година предстои започването на процедура по избиране на изпълнител, като финансирането се планира да бъде включено в бюджет 2023.

4 thoughts on “През следващата година ще бъде изградена велоалеята между Врачеш и Ботевград

  1. На кмета от Врачеш му свършва мандата и се чуди как да се задържи още …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.