Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Отбелязваме Празника на фолклора „Боженишки Урвич“ на 27 август

Празникът на фолклора „Боженишки Урвич“ и традиционен народен събор на село Боженица ще се проведе на 27 август от 10:30 часа в местността „Урвишка поляна“.

Богата програма от разнообразни фолклорни изпълнения ще представят самодейци от Ботевград, Врачеш, Литаково, Трудовец и Скравена и гостуващи формации от Калугерово, Розино и Зверино.

Традиционно в празника ще се включат Общински духов оркестър – Ботевград с ръководител Иванка Савова и Литаковската духова музика и нейният ръководител – Дейвид Христов.

Специален гост – изпълнител тази година ще една от най – разпознаваемите и обичани народни певици в България – Росица Пейчева. Едва 18 – годишна тя вече е солистка на легендарната Виевска фолклорна група и вече над 30 години радва с магичния си глас.

Община Ботевград е подготвила празничен курбан, който ще бъде осветен от отец Борис и раздаден на гостите на празника. Организаторите осигуряват пластмасови съдове, в които храната ще се разлива.

За жителите от общината има осигурен транспорт, както следва:

гр. Ботевград09:30 ч.Спирката на „Сините плочки“
с. Скравена с. Новачене09:30 ч. 09:40 ч.Център Център
с. Литаково09:30 ч.Център
с. Врачеш09:30 ч.Център
с. Трудовец09:30 ч.Пред р-т „Лоза“
с. Краево с. Радотина09:00 ч. 09:15 ч.Център Център

1 коментар на “Отбелязваме Празника на фолклора „Боженишки Урвич“ на 27 август

  1. От обявата се разбира, че ще има организиран транспорт за отиване до Боженишки Урвич, но не се разбира за връщането. Съответно, ще има ли организиран транспорт за връщането? Ако да, например в колко часа се очаква връщане на рейс към Ботевград?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *