Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

7 души са пострадали при катастрофата близо до Новачене

Снимка: БТВ

Временно е ограничено движението в участъка Новачене-Скравена по пътя Мездра-Ботевград поради катастрофа. Това съобщиха от пресцентъра на Агенцията „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

7 души са пострадали при катастрофата. Сблъскали са се джип и камион цистерна, превозваща 15 тона пропан-бутан. Вероятната причина е избягване на дупка от камиона.

Тежко са пострадали четирима възрастни и две деца от джипа. Сигналът за инцидента е подаден малко преди 19:00 часа. Незабавно към мястото на инцидента са изпратени екипи на полицията, пожарната и 6 линейки.

От Спешна помощ съобщиха, че две момчета – на 12 и 14 години, са с черепно-мозъчни травми и са настанени в противошоковата зала в „Пирогов“. Мъж на 60 години е с тежки наранявания.

Мъж, на 54 години с политравми, 34-годишна жена с контузия на крака и комоцио, както и 35-годишен мъж с черепно-мозъчна и гръбначно-мозъчна травма са настанени в УМБАЛ „Света Анна“.

От МВР съобщиха, че предстои на мястото на инцидента да се извърши оглед и да се изяснят причините, довели до тежкия инцидент.

Движението е ограничено в двете посоки. Всички автомобили изчакват на място или използват обходен маршрут по пътя София – Своге – Мездра в двете посоки, допълват от полицията.

Източник: БНТ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *