Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

49 отличници на изпитите на Кеймбридж и Пиърсън в „Марконис“

Повече от успешна беше изминалата учебна година за възпитаниците на Езиков център „Марконис”. През майската, юнската и юлската изпитни сесии 2022 г.  десетки обучавани от елитното училище  положиха  международно признатите изпити по английски език на изпитния борд Cambridge Assessment English на Университета Кеймбридж (48 кандидати), както и изпитите Pearson English International Certificate на изпитния борд на Пиърсън (44 кандидати). И традиционно за поредна година няма нито един скъсан.

На изпитите на Кеймбридж оценките между Отличен (5,50) и Отличен (6.00) по шестобалната система са 75% (36 бр.), като пълните шестици са 20 бр. (41.7%). А пълните шестици на изпитите на Пиърсън са 13 бр. (29,5%). Така от общо 92 явили се кандидати от „Марконис” на международно признатите изпити по английски език отличници са 49 обучавани (53,3%). Оценка Много добър (5) по шестобалната система са получили 31 обучавани, а оценка Добър (4) – 12 от положилите изпитите на Кеймбридж и Пиърсън кандидати.

„Изключително много съм щастлив, че традицията да постигаме толкова високи резултати от най-ниското до най-високото езиково ниво (С2) включително според Общата европейска езикова рамка на изпитите на Кеймбридж и Пиърсън продължава. И това е така въпреки всички изпитания, свързани с пандемията . Както знаете, голяма част от времето бяхме принудени да работим онлайн. Това обаче,  слава Богу,  не попречи нито на хъса ни за работа, нито на успеваемостта ни. Тази година 10 наши обучавани ще получат международно признати сертификати, на които ще пише ниво С1, а други 6 ще са горди притежатели на сертификати с  най-високото ниво С2, което се постига изключително рядко и трудно. С тези престижни документи, удостоверяващи чуждоезиковите им помпетенции, нашите ученици могат да кандидатстват за обучение в елитни университети в чужбина, както и в редица български ВУЗ-ове. Други 10 наши възпитаници пък ще получат сертификати с ниво В2, което е работното средно чуждоезиково ниво, изисквано за заемане на добра работна позиция в по-авторитетните компании у нас и в чужбина.  Трудно е в такива специални мигове един учител да скрие вълнението си. Защото и учителят, и учениците добре знаят цената на успеха – дълги часове на упорита екипна  работа и силна вяра в смисъла от начинанието. В тази връзка,  за мен тези резултати са атестат за работата както на учениците ни, така и на колегите от страхотния ни екип, на които искам сърдечно да благодаря за високия им професионализъм и отдаденост в изпълнението на мисията на нашето училище – качествено езиково обучение”, сподели д-р Николай Николов, управител на „Марконис”.

Записването за новата учебна 2022-2023 год. вече тече. 16 септември е първият учебен ден за учениците на „Марконис“, а тържественото откриване на новата осемнадесета учебна година по традиция ще се проведе на 14 септември, Кръстовден, информираха от администрацията на езиковия център. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *