Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Началникът на РУ-Ботевград проведе работна среща във Врачеш

И тази седмица, началниците на районни управления на МВР се срещат с жителите на малките населени места. Целта на тези срещи е да се установят и отстранят причините и предпоставките, обуславящи извършването на правонарушения, както и да се подобри качеството на полицейското обслужване. Тази седмица началникът на РУ-Ботевград Здравко Йотов проведе работна среща в най-голямото село в община Ботевград- Врачеш.

Срещата се проведе в кметството на селото, като само двама жители на селото дойдоха, за да споделят с началника на РУ-Ботевград своите проблеми и да предложат начини за тяхното разрешаване.

Като проблеми на селото се очертаха среднощните дрифтове, шофирането след употреба на алкохол и наркотици, карането на неизправни и нерегистрирани по надлежния ред автомобили, както и незаконния дърводобив и транспортирането на нелегалната дървесина.

Кметът на село Врачеш Марин Бончовски, каза по време на срещата, че е предприел действия по поставянето на допълнителни 4 камери за видеонаблюдение в селото, като мярка за превенция на тези нарушения.

Жител на селото поиска незабавно поставяне на изкуствени препятствия по главната улица на селото, улица „Трети март“, в района на централната част. Причини за искането са шофирането с висока скорост в тази отсечка, преди година в този участък стана катастрофа, която за щастие се размина без жертви, също така в близост се намира и училище.

Началникът на РУ-Ботевград Здравко Йотов, каза че проблеми има във всички населени места, само тази сутрин полицейските служители са се отзовали на един палеж на автобмобил, три разбити автомобила и грабеж от търговски обект. Въпреки ограниченият човешки ресурс в ботевградското полицейско управление, се провеждат регулярни проверки и вече има образувани производства на нарушители, хванати зад волана след употреба на алкохол и наркотици.

На срещата бе поставен въпросът за затрудненото придвижване между Врачеш и Ботевград, причинено от отклоненият от АМ „Хемус“ тежкотоварен трафик. Здравко Йотов обясни, че единственото решение е да се изпраща патрул, който да регулира движението, когато трафикът стане много интензивен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *