Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Ще се открият маломерни паралелки в 4 училища в общината поради недостиг на ученици

Във връзка с подготовката за новата учбна 2022/2023 г. в общинската адинистрация са постъпили искания за разкриване на маломерни паралелки в 4 училища на територията на община Ботвград поради недостиг на ученици, е внесено предложение в Общинския съвет, с което ще бъдат разкрити 11 паралелки, които могат да функционират под норматива за минимален брой ученици.

  • В ОУ „Отец Паисий“ – с. Врачеш недостигът е във втори клас, където ще бъдат 14 ученици при норматив за минимален брой 16.
  • В ОУ „Васил Левски“ – с. Литаково не достигат 6 ученици – във втори клас са записани 15 , а в четвърти са записани 11, като и за двата класа минималния брой е 16 ученици.
  • В ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – с. Скравена проблемните класове са от първи до трети, където не достигат общо 12 деца. В първи са се записали 11 ученици, във втори – 11 и в трети – 14, като отново минимумът е 16.
  • В ОУ „Васил Левски“ – с. Новачене не достигат деца от трети до седми клас. Общо в тези 5 класа са се записали 63 ученици при минимум 86, което прави недостиг от общо 23 деца.

Общият брой ученици, които не достигат от тези училища, е 43.

Поради това Общински съвет – Ботевград предстои да гласува докладната, внесена от кмета Иван Гавалюгов, чрез която се цели да се разкрият 11 маломерни паралелки. Това решение ще се вземе на сесията на Общиснкия съвет на 1 септември/четвъртък/, 2022 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *