Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Утре, 10-ти септември, крепост „Боженишки Урвич“ посреща участници и зрители на „Приключенски многобой“

Утре, 10-ти септември /събота/, средновековна крепост „Боженишки Урвич“ ще бъде домакин на „Приключенски многобой – Ботевград 2022“. Събитието се организира за трета година от Община Ботевград и ОП „Туризъм. В игрите ще се включат 72-ма участници, разпределени в 12 отбора, всеки съставен от по 6-ма играчи.

В рамките на деня са предвидени два старта. Първите 6 отбора ще стартират в 10:00 часа, а вторите 6 отбора – в 14:00 часа. Сборният пункт за участниците е на Урвишка поляна – 30 минути преди официалните стартове.

Отборите ще премерят сили в подготвените предизвикателства, които включват: стрелба с лък, скално катерене, спускане по скални отвеси в района на крепостта, задачи свързани с ориентиране, логически загадки и творчески предизвикателства.

Съботният ден гарантира адреналин и емоции не само за участниците, но и за публиката, която ще подкрепя и окуражава своите фаворити. Зрителите могат от непосредствена близост да проследят съревнованията между отборите и да допринесат за незабравимата атмосфера.

Всички желаещи могат да се подкрепят с храни и напитки, които ще се предлагат през целия ден в Общинска почивна база „Урвич“.

Очакваме Ви!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *