Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Георги Свиленски в Ботевград: БСП доказа, че е партия която може да предлага решения, може и да ги изпълнява

На среща в Ботевград, пред пълна зала в Народно читалище „Христо Ботев 1884“, водачите на листите на БСП в 26 и 24 МИР Иван Ченчев и Георги Свиленски запознаха хората с политиките на партията и обсъдиха актуалната политическа ситуация в страната.

Георги Свиленски, водач на листата на БСП в 24 МИР София, застана пред камерата на Botevgrad.NEWS, за да отговори на едни от най-важните въпроси преди предстоящия парламентарен вот:

Защо избирателите трябва да гласуват а БСП?

Избирателите трябва да гласуват за парти, за които могат да решат проблемите им. БСП се доказа, че е партия която може да предлага решения, може да ги изпълнява и може сега в предизборна кампания да поема нови ангажименти. А защо трябва да гласуват българските избиратели за БСП, за да получат силна, социална и сигурна държава, защото от това имат нужда българите в момента – социална подкрепа, доходи, ниски цени, ниска инфлация и БСП дава решенията на тези въпроси и проблеми. Затова мисля, че е българските граждани трябва първо да излязат да гласуват, а второ да гласуват с „28“, защото БСП е социалната, сигурната, стабилната партия. Партия, която показва, че може да говори с всички партии, че може да постига диалог, въпреки тежки, трудни и идеологически различия, тя показа, че може да говори с всички партии без тези, от чийто модел искаме да се отървем.

Кои са спешните социални мерки които БСП веднага ще реализира управлението?

Те са решаването, може да стане и чрез налагане, таван на цените на енергоносителите на ток, вода, парно, това което бърка в джоба на всеки един български гражданин, определение на понятието енергийна бедност, за да могат тези помощи да стигнат конкретното до нуждаещите се, повишаване на минималната работна заплата на 850 лв. Мерки, свързани с финансовото и социално подпомагане на българските граждани.

Бихте ли се ангажирали да прогнозирате колко депутата БСП ще има в бъдещия парламент и коя политическа сила ще бъде?

Колко депутати няма да се ангажирам, коя политическа сила също няма, но ще се ангажирам с две неща: първото е, че след 2-ри октомври в България ще има редовно правителство и второто е, че в това правителство БСП ще участва и ще бъде основен фактор!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *