Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Петър Петров, кандидат за народен представител от „Български възход“: Имам собствено мнение и мога да го отстоявам

Той е най-младият в общинския съвет в Ботевград. Влезе в местния парламент преди година и половина. Не е от тези, които се изказват редовно на заседанията. „Това не е защото нямам мнение. Просто съм притеснителен да говоря пред много хора в зала, не е моята сила. Но това не означава, че нямам мнение. Точно обратното. Винаги гласувам според моите виждания кое е правилно или не. Мога да дам пример с внесеното предложение да бъдат вдигнати някои местни данъци и такси. Аз бях против, един от малцината общински съветници в залата. В местния парламент много скоро разбраха, че не влизам в никакви предварителни договорки и даже престанаха да ме канят на разговорите, които обикновено се водят преди сесията“ – споделя Петър Петров.

„Не продавам гласа си. Да знам, че нещо е неправилно, и аз да кажа „да“?! Това е все едно да продадеш душата си. Така съм научен от баща ми. Не мога да се променя, а и не искам. Упрекват ме, че съм остър характер, вярно е. Защото съм прям и казвам това, което мисля направо в очите. А не винаги истината се харесва на някои… Но така съм устроен. Имам свое мнение и мога да го отстоявам – допълва Петър. Влизането на Петър Петров в политиката подхрани много теории, че парите за бизнеса му са дадени от друг, че се възползвал от случайни обстоятелства и т.н. „Да, чувал съм какво се говори, но просто не обръщам внимание на подобни нелепости. Всяка стотинка в живота си съм изкарал сам и с моето семейство. След като завърших средното си образование, веднага започнах да работя. Заминах за Англия. Работил съм и във Франция. Една година бях в Австралия. Работил съм много, каквато и да е тежка работа. Работил съм и по 20 часа на денонощие. Защото имах цел – да спестя пари и да започна бизнес в България. С първите ми спестявания през 2011 година отворихме хранителен магазин в Скравена. През 2015 година направих и железария в центъра на селото. Парите от печалбата инвестирах в новия ми магазин за строителни материали. Следващото ми намерение е да разширя дейността в Ботевград. Пак ще бъде свързано със строителния бизнес, в момента оглеждам подходящ терен, който да закупя. Аз съм горд, че за седем години в бизнеса успях да постигна това, което други постигат за 30 години – казва Петър Петров.

Малцина знаят, че Петър не отказва да помага за различни каузи. Търсили са го от спортни отбори, училища, манастири, църкви, за болни хора. Но никога не е афиширал помощта си. Миналата седмица в магазина в Скравена дошла жена и помолила да остави кутия за дарения за болното й дете. „Даже не съм я виждал, не я познавам, но за лечението на това дете давам 1000 лева – защото не мога да остана безучастен към болката на хората, които са в беда“ – казва Петър. Влизането му в политиката е случайно. Няколко пъти го канят, преди да се съгласи за общински съветник. А сега и за кандидат от листата на „Български възход“.


„Има много неща, които са сбъркани в държавата ни. Защо е допуснато толкова много хора да са като паразити на гърба на работещите? Те живеят от социални помощи, които са от нашите данъци. Политиката трябва да бъде не социални помощи, а осигуряване на на заетост. Държавата трябва да има механизъм, по който да плаща повече детски надбавки за две или три деца. След това семейството трябва да поеме отговорността. Или пък за изборите – защо няма образователен ценз. Хора, които са функционално неграмотни – не могат да четат и пишат, а гласуват. И тези хора определят бъдещето на страната! Според мен това е неправилно. Вълнувам се и от това, което става днес в света, инфлацията, кризата с горивата и тока. Често ми казват, че съм русофил. Не, аз съм българофил. Мисля, че нашите интереси трябва да са над всичко. Не Русия или Америка, а България“– казва младият Петър Петров и обяснява защо е част от „Български възход“: В партията на Стефан Янев видях припокриване и с моите виждания за политиката, за проблемите в страната и идеите за решаването им. Ако и вие споделяте тези виждания, гласувайте с номер 15.

Ботевградчанинът Петър Петров е с преференция 103.

Източник: В-к „Ботевградски вести“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *