Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Балкан надви Ямбол и се класира за полуфиналите за Купата на България

Снимка: startphoto.bg

Балкан се класира на четвърти пореден полуфинал в турнира за Купата на България. В последния мач днес в „Арена София“ тимът надви убедително Ямбол с 97:66, след като водеше през цялото време.

В спор за място на финала победителите днес ще имат за съперник ЦСКА, който по-рано отстрани Спартак Плевен.

Балкан поведе с 13:4 още на старта на мача след три тройки на Николаос Дипларос. Тимът продължи да демонстрира много точен мерник през цялата първата част, а в комбинация с многото грешки на съперника, след края й се откъсна с 31:14 „Зелените“ реализираха 6 тройки само в нея, а Дипларос и Иванов вкараха общо 18 от точките на отбора си до момента.

9 безответни точки за Балкан дадоха начало на втория период, като Декуон Морис вкара първия кош за съперника близо три минути и половина след началото. Разликата скочи и до 33 точки, но на почивката Ямбол намали за 31:56.

Ситуацията не се промени и след паузата, като ботевградският тим стартира със серия от 12:2, а преди последната част бе напред със 74:45.

Голямата разлика позволи на Петър Златанович рано в мача да завърти целия си състав и разпредели сравнително равномерно минутите между играчите си. Балкан обаче продължи да диктува темпото и спечели убедително.

Всички играчи на победителите се разписаха в мача. Най-резултатни с по 14 точки бяха Николаос Дипларос (4 тройки) и Пол Джаксън. Денг Адел се отчете с 11 точки и 8 борби.

За Ямбол Трей Сампсън реализира 15 точки. Иван Лилов има 11 и 7 асистенции, а 10 точки добави Декуон Морис.

Източник: bgbasket.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *