Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Исторически музей – Правец взима участие в Нощ на музеите 2023

На 13 май (събота) 2023 г. Исторически музей Правец за пореден път се включва в инициативата Нощ на музеите 2023 г.

От 18.00 до 23.00 часа е обявен свободен достъп до постоянната музейна експозиция на Исторически музей Правец и в Музеен комплекс с колекция подаръци на държавния глава и Българската държава от цял свят, получавани през 70-те и 80-те години на XX век, както и за изложбата: Компютри марка Правец“.

Посетителите могат да разгледат и гостуващи тематични изложби: „Медникарството в Троянско“ във фоайето на читалище „Заря 1895“ на Музея на народните и художествени занаяти – Троян. Ще научите много за развитието на този интересен занаят.

В залата на Музея може да разгледате атрактивната изложба „Оръжия на българите в борбите за национално освобождение и обединение“ с експонати от колекцията на Георги Маринов, Председател на Национален съюз „Единение“. Представени са изключително редки експонати, които почти не се намират на територията на България. Експозицията съдържа около 80 хладни и огнестрелни оръжия от периода от 19 век до 20-те години на 20 век.

За мъжеството и храбростта на българския войник, стоящи зад най-паметните страници във военната ни история, цели да припомни изложбата „Оръжието на българите в борбите за освобождение и национално обединение”. Тя включва подбрани образци на оръжие, използвано от Българското опълчение, Българската войска, материално свидетелство за десетилетната борба на българския народ за свобода и национално обединение.

На кино в музея може да дойдете след 19 часа !

Елате и разгледайте музейните експозиции в една по- друга среда – през нощта! Добре дошли при нас! Очакваме ви на 13 май (събота) от 18.00 до 23.00 часа!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *