Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

На крачка от финала! Балкан записа втори успех срещу ЦСКА в полуфиналите на НБЛ

Снимка: startphoto.bg

Балкан се доближи на победа от финала в Националната баскетболна лига. Тимът направи пълен обрат в серията с ЦСКА, печелейки третия мач в София с 85:70, след като водеше почти през цялото време. Залата бе пълна до краен предел, като имаше и голяма група от Ботевград, подкрепяща отбора си.

В тази среща домакините отново бяха без Венцислав Петков и Драган Зекович, докато за гостите не игра Димитър Димитров.

Четвъртият мач от серията е в петък, отново в София, като се играе до три победи.

„Зелените“ взеха инициативата още в началните минути след много силен старт на Денг Адел. Въпреки че губеха борбата, те демонстрираха доста по-точен мерник от съперника си, като така поддържаха леко предимство. Благодарение основно на Брандън Йънг и Андрей Иванов, на няколко пъти ЦСКА успяваше да изравни, но Балкан вкара и 4 тройки, а след кош зад центъра със сирената на Христо Захариев се откъсна с 27:21.

Баскетболистите на Петър Златанович поддържаха аванс от няколко точки през втория период, но постепенно мерникът им от далечно разстояние започна да изневерява, а и някои от тях натрупаха лични нарушения. Домакините започнаха да топят изоставането си и три минути преди почивката Таменанг Чо изравни, а малко след това наказателен удар на Мартин Сотиров донесе и пълен обрат – 36:35. Последваха размени на водачеството, а на почивката Балкан имаше минимален аванс – 41:40.

Серия от 11:2 в полза на ботевградския тим даде начало на второто полувреме и само за три минути разликата стана двуцифрена за първи път в мача, след като и на пейката на „червените“ бе отсъдено техническо. Брандън Йънг и Ноулс на два пъти доближаваха отбора им само на 3, но поредни успешни атаки на Пол Джаксън и Павлин Иванов изведоха Балкан напред с 10, а преди решителната четвърт те водеха с 65:56.

Алекс Симеонов вкара първия кош за заключителния период, но след това Балкан наниза 10 безответни точки и отново се откъсна в резултата. Разликата скочи и на 19 и въпреки че домакините опитаха да се върнат в края, те така и не застрашиха по-сериозно водачеството на съперника, като в края и двамата треньори пуснаха и по-младите момчета в съставите си.

За натрупани фалове мача не завърши Алекс Симеонов.

Най-резултатен за успеха бе Пол Джаксън с 21 точки. Денг Адел вкара 17.

За ЦСКА Брандън Йънг завърши с 20 точки, а Таменанг Чо е с 12 и 7 борби.

Източник: BGBasket.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *