Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

Поздравителен адрес от кмета на Община Ботевград Иван Гавалюгов по повод 24-ти май

ДО ДЕЙЦИТЕ НА ПРОСВЕТАТА И КУЛТУРАТА В ОБЩИНА БОТЕВГРАД

УВАЖАЕМИ ПРОСВЕТНИ И КУЛТУРНИ ДЕЙЦИ,

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

Приемете моите сърдечни благопожелания по случай 24-ти май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност!

Днес тържествуват едни от най-изконните ценности, които сплотяват и обединяват българския народ! На този ден отдаваме почит към създателите на българската азбука и към хилядите обществени просветители, които под различни форми допринасят за по-светлото бъдеще на нашата страна! Засвидетелстваме уважение към хората, които посвещават живота и делото си на знанието, културата и отстояването на духовността и традициите!

Стремежът към интелектуално развитие е висша цел, към която обществото ни се стреми, благодарение на Вашия труд и усилия.

Пожелавам Ви изворът на вдъхновение в ума и сърцата Ви никога да не пресъхва! Бъдете обединители и винаги помнете, че зрънцето знание, което посявате днес, ще се превърне в тежък житен клас утре! Съхранявайте българщината и предавайте нататък посланията за родолюбие, защото те са двигателят за развитие на всяко успешно общество!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

С уважение,

ИВАН ГАВАЛЮГОВ

Кмет на Община Ботевград

24.05.2023 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *