Botevgrad.NEWS

Новини от Ботевград, Правец и Етрополе

За трети път се проведе Международния детски фестивал „Единството е сила“ в Ботевград

На 29 май бе официално открито третото издание на Международния детски фестивал „Единството е сила“ в Ботевград. И тази година в него участие взимат и състави от чужбина.

Преди официалното откриване се състояха и други мероприятия – театрална работилничка – „Среща със звезда“ – Малък салон на НЧ „Христо Ботев 1884“, музикална работилничка –„Как да пеем като звездите“ – Хорова зала на НЧ „Христо Ботев 1884“ – гр. Ботевград и „Стъпка по стъпка“ – „Наръчник” за народни танци за нас, за вас и за нашите приятели – пл. „Освобождение” – гр. Ботевград;

Участие в тазгодишното издание ще вземат деца на възраст между 6 и 14 години от Република Казахстан, Черна гора, гр. София, гр. Правец, с. Трудовец, с. Врачеш, с. Литаково и гр. Ботевград.

Фестивалът бе открит официано на площад „Освобождение“, където всички участници и зрители наблюдаваха издигането на знамето на Международния фестивал.

Кметът Гавалюгов даде начало на фестивала. „Вярвам, че през следващите няколко дни всички ние ще имаме възможност да се насладим на таланта на тези прекрасни млади хора. Ще имат възможност да се изявят, да покажат какво са научили през годините, да създадат едни дълготрайни и хубави приятелства, които ще продължат през годините напред, ще ни зарадват с техния талант и техните умения и, разбира се, всички ние ще изпитаме задоволство от техните умения, танци и песни.“, сподели Иван Гавалюгов.

Той добави и факта, че чрез този международен фестивал ще заздравим връзките между отделните народи – на Казахстан и на Черна гора.

Кметът пожела успех на всички участници и приятни мигове на зрителите по време на фестивала.

Символизирайки мира, фестивалът бе открит с пускането на бели гълъби.

Последва откриване на изложба във фоайето на НЧ „Христо Ботев 1884“ на деца от Дневен център за деца и младежи с увреждания – гр. Ботевград и на деца от Ателие за изящни изкуства „Deyart Studio” – гр. София.

На концертът по повод фестивала, бяхме свидетели танцовото и певческото изкуство на гостите от Казахстан и Черна гора, както и на танцовите и музикални умения на децата от читалища, музикални ателиета, танцови и мажоретни състави от община Ботевград и гр. Правец.

Детският фестивал „Единството е сила“ продължава днес в село Трудовец от 17:30 часа и на 31 май в село Врачеш отново от 17:30 ч.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *